amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Slovenski Švicarji iz Follonice

Deli na:

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Dokumenti, ki smo jih prejeli iz Singapurja, dokazujejo, da je družba Follonica formalno v lasti treh Švicarjev in enega državljana Singapurja. Follonica, ki ima 65 tisoč singapurskih dolarjev (za en evro ob zamenjavi dobimo dobra dva singapurska dolarja) ustanovitvenega kapitala, je v večinski 53,84-odstotni lasti Marcusa Webra.

Ta je državljan Švice, rojen je 8. avgusta 1955, stalno prebivališče pa ima prijavljeno v Singapurju – na Moulmein Road 7–8. Poleg Webra je na položaju direktorja Follonice še singapurski državljan Teo Kim Por. Tudi ta je solastnik družbe, a le z dvema singapurskima dolarjema ustanovitvenega kapitala, kar predstavlja 0,003-odstotni lastniški delež.
Preostali delež, vsak po 23,07 odstotka oziroma petnajst tisoč singapurskih dolarjev, pa posedujeta še dva Švicarja iz Züricha: Urs Wehinger in Aurelio A. Ferrari. V vlogi sekretarja družbe je še en Singapurec: Tean Bee Lay.


Lastniška veriga, ki se začne v Singapurju, se nato prek slovenske družbe Fokuss, ki v letih 2006 in 2007 sploh ni beležila prihodkov iz poslovanja, nadaljuje naprej v Hram holding. Gre za naslednika nekdanje družbe za upravljanje, S Hrama, ki je v devetdesetih zbirala lastniške certifikate, konec junija letos pa je imela v svojem portfelju še za 22,7 milijona evrov naložb v lastniških deležih desetih slovenskih podjetij. Med njimi najdemo tudi družbo za zasebno varovanje G 7 in podjetje En plus (avtomatizirani bencinski servisi 24/7), ki so ga prevzeli od zagorske Ultre.

VEČ V TISKANI IZDAJI