pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Predsednik in njegov sin Odkrito.si

Biden: Nejasni posli v Ukrajini in denar za ...

lanisek Ekipa24.si

V drugi seriji Slovenci kot prebujeni, Anže ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski Švicarji iz Follonice

Deli na:

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Dokumenti, ki smo jih prejeli iz Singapurja, dokazujejo, da je družba Follonica formalno v lasti treh Švicarjev in enega državljana Singapurja. Follonica, ki ima 65 tisoč singapurskih dolarjev (za en evro ob zamenjavi dobimo dobra dva singapurska dolarja) ustanovitvenega kapitala, je v večinski 53,84-odstotni lasti Marcusa Webra.

Ta je državljan Švice, rojen je 8. avgusta 1955, stalno prebivališče pa ima prijavljeno v Singapurju – na Moulmein Road 7–8. Poleg Webra je na položaju direktorja Follonice še singapurski državljan Teo Kim Por. Tudi ta je solastnik družbe, a le z dvema singapurskima dolarjema ustanovitvenega kapitala, kar predstavlja 0,003-odstotni lastniški delež.
Preostali delež, vsak po 23,07 odstotka oziroma petnajst tisoč singapurskih dolarjev, pa posedujeta še dva Švicarja iz Züricha: Urs Wehinger in Aurelio A. Ferrari. V vlogi sekretarja družbe je še en Singapurec: Tean Bee Lay.


Lastniška veriga, ki se začne v Singapurju, se nato prek slovenske družbe Fokuss, ki v letih 2006 in 2007 sploh ni beležila prihodkov iz poslovanja, nadaljuje naprej v Hram holding. Gre za naslednika nekdanje družbe za upravljanje, S Hrama, ki je v devetdesetih zbirala lastniške certifikate, konec junija letos pa je imela v svojem portfelju še za 22,7 milijona evrov naložb v lastniških deležih desetih slovenskih podjetij. Med njimi najdemo tudi družbo za zasebno varovanje G 7 in podjetje En plus (avtomatizirani bencinski servisi 24/7), ki so ga prevzeli od zagorske Ultre.

VEČ V TISKANI IZDAJI