profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Severina Njena.si

Resnica o Severinini majici, ki je razdvojila ...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Slovenski Švicarji iz Follonice

Deli na:

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Po nekaj tednih nam je uspelo pridobiti dokumente o lastništvu skrivnostne družbe Follonica, ki ima sedež v daljnem Singapurju, njene lovke pa nato segajo v Slovenijo v poslovno omrežje Hrama holdinga in zagorske Ultre.

Dokumenti, ki smo jih prejeli iz Singapurja, dokazujejo, da je družba Follonica formalno v lasti treh Švicarjev in enega državljana Singapurja. Follonica, ki ima 65 tisoč singapurskih dolarjev (za en evro ob zamenjavi dobimo dobra dva singapurska dolarja) ustanovitvenega kapitala, je v večinski 53,84-odstotni lasti Marcusa Webra.

Ta je državljan Švice, rojen je 8. avgusta 1955, stalno prebivališče pa ima prijavljeno v Singapurju – na Moulmein Road 7–8. Poleg Webra je na položaju direktorja Follonice še singapurski državljan Teo Kim Por. Tudi ta je solastnik družbe, a le z dvema singapurskima dolarjema ustanovitvenega kapitala, kar predstavlja 0,003-odstotni lastniški delež.
Preostali delež, vsak po 23,07 odstotka oziroma petnajst tisoč singapurskih dolarjev, pa posedujeta še dva Švicarja iz Züricha: Urs Wehinger in Aurelio A. Ferrari. V vlogi sekretarja družbe je še en Singapurec: Tean Bee Lay.


Lastniška veriga, ki se začne v Singapurju, se nato prek slovenske družbe Fokuss, ki v letih 2006 in 2007 sploh ni beležila prihodkov iz poslovanja, nadaljuje naprej v Hram holding. Gre za naslednika nekdanje družbe za upravljanje, S Hrama, ki je v devetdesetih zbirala lastniške certifikate, konec junija letos pa je imela v svojem portfelju še za 22,7 milijona evrov naložb v lastniških deležih desetih slovenskih podjetij. Med njimi najdemo tudi družbo za zasebno varovanje G 7 in podjetje En plus (avtomatizirani bencinski servisi 24/7), ki so ga prevzeli od zagorske Ultre.

VEČ V TISKANI IZDAJI