Revija Reporter
Slovenija

Slovenski hoteli gorijo: na Bledu zagorelo v Rikli Balance Hotelu

STA

18. okt. 2024 9:09 Osveženo: 9:13 / 18. 10. 2024

Deli na:

Požar v hotelu na Bledu.

PGD Ribno

Danes ponoči okoli okoli 1.30 je zagorelo v enem od blejskih hotelov, neuradno v Rikli Balance Hotelu. Interventne službe so iz hotela evakuirale vse osebe, ki jih je bilo po prvih podatkih okoli 160. Tri osebe so se nadihale dima in so jih oskrbeli na kraju dogodka. Gasilci so požar pogasili nekaj po 3. uri, začenja pa se preiskava vzroka požara.

Kot je za STA pojasnil predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj Roland Brajič, je po prvih informacijah zagorelo v kletnih prostorih hotela. Po do sedaj znanih podatkih naj bi pogorel del bazenskega kompleksa.

Policisti so zavarovali širše območje požara in zaradi dima evakuirali vseh 160 oseb, ki so bile v hotelu. Začasno so jim zagotovili nadomestno nastanitev, so naknadno sporočili s policije.

Tri osebe so se na kraju nadihale dima in so jim na kraju nudili zdravniško pomoč. Odpustili so jih v domačo oskrbo.

Ljudi so pozvali, naj med intervencijo ne hodijo na kraj in naj se ne zadržujejo v bližini, okoliške prebivalce pa so prosili, naj zaradi požara in dima zaprejo okna stanovanj in hiš.

Intervencija je končana. Gasilci so požar pogasili v dobrih dveh urah, na kraju pa je ostala požarna straža, so za STA pojasnili v Prostovoljnem gasilskem društvu Bled. V intervenciji so sodelovala tudi ostala prostovoljna gasilska društva iz blejske občine in jeseniški poklicni gasilci z avtolestvijo.

Policisti in kriminalisti bodo v nadaljevanju opravili ogled in nadaljevali zbiranje obvestil o vseh okoliščinah požara. Vzrok požara še ni znan in bo predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. V požaru je nastala velika premoženjska škoda. Na kraj je prišel tudi požarni inšpektor. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Po neuradnih informacijah je zagorelo v Wellnessu Živa, ki naj bi bil v celoti uničen, zato naj bi bila škoda velika.