stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenski elektrotajkuni živijo na veliki nogi; predstavljamo njihove razkošne vile

Deli na:
Slovenski elektrotajkuni živijo na veliki nogi; predstavljamo njihove razkošne vile

Foto: Primož Lavre

Gen-I je monopolna družba za prodajo električne energije iz nuklearke v Krškem, člani uprave tega trgovca z elektriko pa živijo v razkošnih vilah.

Ob pisanju o ključni akterjih slovenske energetike smo zasledili dve razkošni vili v lasti predsednika uprave družbe Gen-I Roberta Goloba in člana uprave te družbe Andreja Šajna. Gen-I ima v slovenski energetiki monopolni položaj, saj je ekskluzivni trgovec z električno energijo iz nuklearke v Krškem.

Golob je pred nekaj leti s prodajo svojega manjšinskega deleža Gen-I družbi Petrol zaslužil kar dva milijona evrov. V naselju Pod Škabrijelom nad Novo Gorico živi v pravi primorski haciendi z bazenom, ki pa jo je Gurs ocenil na zgolj 189 tisoč evrov, pri čemer naj bi bila 3.393 kvadratnih metrov velika parcela vredna le 22 tisoč evrov, vila pa 167 tisoč evrov. Golobova vila ima 201 kvadratni meter uporabne površine, celotne je 311 kvadratnih metrov.

Prvi mož Gen-I si jo lahko brez problemov privošči, saj je na primer v letu 2013 prejel 273 tisoč evrov bruto, leta 2014 pa kar 294 tisoč evrov bruto. Pred tremi leti je sicer svojo polovico hiše prepisal na ženo Jano Nemec Golob (prijavljeno na istem naslovu), zakaj, bomo še poizvedeli. Tudi Golobov član uprave Andrej Šajn je imel 2014. lepe prejemke- 184 tisoč evrov bruto, leto pred tem 153 tisoč evrov bruto.

Šajn si je omislil prestižno vilo v naselju Jablanica pri Ilirski Bistrici, solastnica je Simona Hrvatin. Hiša v štirih etažah ima 143 kvadratnih metrov uporabne površine, celotne površine pa kar 737 kvadratnih metrov. Gurs jo je ocenil na zgolj 93 tisoč evrov, parcela velika skoraj štiri tisoč kvadratnih metrov je medtem po oceni birokratov vredna le šest tisoč evrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Primož Lavre