Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Slovenija

Slovenski duhovniki osumljeni, obtoženi in obsojeni spolnih zlorab

Deli na:
Slovenski duhovniki osumljeni, obtoženi in obsojeni spolnih zlorab

Foto: Profimedia - Fotografija je simbolična.

»Vse žrtve spodbujamo, da domnevno dejanje naznanijo policiji, tožilstvu ali vsaj centru za socialno delo. Do sedaj sta se dve domnevni žrtvi odločili za prijavo svojega primera državnim organom,« nam je povedal član ekspertne skupine za reševanje primerov spolnih zlorab dr. Andrej Naglič.

Posebna ekspertna skupina je bila pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) ustanovljena pred slabimi desetimi leti kot njeno svetovalno in strokovno telo. Svetuje tako žrtvam kot tudi škofom ordinarijem. Žrtve spolnega nasilja s strani duhovnika, redovnika ali drugega pastoralnega delavca lahko njej naznanijo dejanje, obrnejo pa se lahko tudi na škofa ordinarija oziroma redovnega predstojnika in seveda na organe pregona, na državno tožilstvo ali policijo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, s koliko primeri sumov spolnih zlorab se je ukvarjala ekspertna skupina SŠK; kaj je skupno vsem domnevnim storilcem in kdo so njihove domnevne žrtve; zakaj so velike vzgojno-izobraževalni zavodi privlačno delovno mesto za spolne predatorje; je slovenska ekspertna skupina pregledala cerkvene arhive, ki so v tujini že razkrili primere zlorab; zakaj si v Cerkvi želijo, da bi žrtve zlorabe prijavljale državnim organom; je s poudarjanjem zlorab v Cerkvi prava razsežnost spolnih zlorab v družbi podcenjena; je šlo kdaj za obrekovanje?

Loading...