severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Slovenski Berglund

Deli na:

Podpredsednik SDS Zvonko Černač je na soočenju z odgovornim urednikom Dela Darijanom Koširjem v Odmevih TV  Slovenija novinarja Dejana Karbo označil za slovenskega Magnusa Berglunda.

Podpredsednik SDS Zvonko Černač je na soočenju z odgovornim urednikom Dela Darijanom Koširjem v Odmevih TV  Slovenija novinarja Dejana Karbo označil za slovenskega Magnusa Berglunda.

Za zapisane obtožbe v ponedeljkovem Delu, ki jih je javno že zanikal glavni finski preiskovalec Kaj Erik Björkqvist, da je denar iz Patrie končal v stranki SDS in da so se z njim financirali predvolilni brezplačniki, je Černač od Koširja zahteval javno opravičilo, a ga ni dobil. Medijska afera se, kot je napovedal Černač, zdaj seli na sodišče.

Zanimivo, da je medijsko afero, ki se je v enem dnevu razblinila kot milni mehurček, že v soboto v Delovi Sobotni prilogi nakazal komentator Janez Markeš: "Spomnimo se brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, ki sta dosegala vrtoglave naklade in sta dosledno diskvalificirala Janševe politične nasprotnike. Zanju nekateri celo sumijo, da sta se financirala iz provizij ob poslu s Patrio in ob izdatni korporativni podpori politike."

"Slovenski Berglund" Dejan Karba je v intervjuju za lansko božično številko katoliškega tednika Družina pojasnil, kako v službi na Delu živi svoje krščanstvo: "Vedno, ko sem pred težko preizkušnjo, se obrnem na Boga. Ko grem, denimo, na intervju, prosim Boga, da blagoslovi tudi tisto osebo, s katero imam pogovor, da bi se pogovarjala v resnici. Trudim se, da podajam sliko takšno, kakršna je v resnici. Res zaradi tega nimaš »ekskluzive«, imaš pa resnico. Ugotovil sem, da prav resnica ustvarja eksluzivno sama po sebi in si sama utira pot. Na računalniku pa imam sliko Akamasoe z Madagaskarja – vasi, ki jo je Pedro Opeka naredil na smetišču. Njegov lik in ta fotografija me spominjata, kaj vse se dá narediti iz smetišča. Zdi se mi, da ljudje danes v časopisu pogrešajo, da nekdo nekoga pohvali. Bralci so navajeni, da se nekoga le kritizira. Trudim se, da zapišem tudi tisto, kar je dobrega. Novinarji smo namreč sito za dogodke, smo opazovalci. Če se zgodi kaj pozitivnega, imajo bralci pravico to izvedeti."

Celoten intervju z Dejanom Karbo v Družini si lahko preberete na spodnji povezavi:

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/C0E75BDC3F327DAAC1257523003A21C2?OpenDocument