UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Slovenija

Slovenija je v paniki zaradi Darijana Koširja

Deli na:

Darijan Košir obrekuje svojo državo v skladu z obrekovanjem lažnive peticije 571, katere sopodpisnik je.

Janez Janša se je pred mesecem dni izboril za oblast v Sloveniji in stvari so se naglo spremenile. Obračunava s političnimi nasprotniki, odslavlja zaposlene in ukinja ministrstva. Brezposelnost je na rekordnih 10 odstotkih, zunanji dolg znaša 41 milijard evrov, srednji razred pa izginja," začenja Jutarnji.hr članek o terenski raziskavi Nedjeljnega: Zakaj je Evropa v PANIKI zaradi Slovenije? Hrvaški kolegi pa niso opazili, da je to rezultat dela Pahorjeve vlade, v kateri je imel pomembno proipagandno vlogo prav Darijan Košir, Pahorjev sošolec, ki je tako tudi prišel do dobro plačane službe.

"Poklicali so me kolegi in rekli, da bom odpuščen. Bil sem v Milanu na poslovnem potovanju, realizirali smo nekaj, kar smo gradili devet mesecev. In potem je res zazvonil telefon, da bi me tudi uradno, kolikor se lahko uradno to opravi po telefonu, obvestili o odpovedi. Dogovorili smo se, da se ne vrnem istega dne, ker je bilo že pozno popoldne in zvečer so mi prijatelji rekli, da je moj računalnik blokiran, da so vse vsebine shranjene na CD in da se jutri pričakuje, da pospravim mizo, da ne bi več prihajal na delo," je hrvaškim kolegom povedal Darijan Košir, do pred kratkim predstavnik za odnose z javnostmi slovenskih vlade. Do pred kratkim pomeni do trenutka, ko si je Janez Janša pred mesecem dni izboril oblast in dobil podporo parlamenta, pojasnjuje hrvaški časnik.

"V Sloveniji vladne predstavnike za javnost izbirajo na javnem razpisu, njihov mandat pa traja pet let, torej več kot mandat vlade," pojasnjuje Košir, ki je bil odpuščen prvi dan Janševega drugega mandata, skupaj s šefom obveščevalne službe in vodjo vladnega urada za odnose z verskimi skupnostmi. "Sedaj je potreben celo pogum, da bi me zaposlili," še dodaja, saj mu, kot je povedal, iz različnih koncev govorijo, da zaposliti njega ne pomeni samo dati mu delo, ampak na nek način kljubovati Janši.

Košir bi seveda rad izpadel politična žrtev, v resnici pa je žrtev lastne nesposobnosti in nebuloz kot je tista s spotom Urške Čepin. Košir bi še kar rad sedel na vladnih sejah in mešal meglo, pa kaj bi mu lahko ”ušlo” v javnost. Je pa kritični – bolje obrekovalski Košir pozabil povedati, da ga niso hoteli zaposliti na Delu, kjer je bil odgovorni urednik, tudi na Večeru ne, prijavil pa se je celo za odgovornega urednika na Dnevniku in pogorel, tudi zato, ker so novinarji zagrozili s stavko, če bi bil izbran.

Ima pa Košir nekaj prav: res mora biti korajžen tisti, ki tega človeka zaposli. Pa ne iz političnih, ampak bolj pragmatičnih razlogov.