sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

uvodna (1) Odkrito.si

Ali so Jadranko Juras res vrgli iz RTV?

Slovenija

Slovenija je svetovni fenomen: Obsojeni davčni utajevalec Snežič na portalu vladne SDS svetuje, kako se izogniti plačevanju davkov v Sloveniji

Deli na:
Slovenija je svetovni fenomen: Obsojeni davčni utajevalec Snežič na portalu vladne SDS svetuje, kako se izogniti plačevanju davkov v Sloveniji

Rok Snežič - Foto: Arhiv Reporterja

Razvpiti doktor davčnih utaj Rok Snežič pravi, da je svetovalec predsednika vlade Janeza Janša (česar slednji ni ne potrdil ne zanikal), obenem pa bralcem z Janševo stranko povezanega portala Skandal24 svetuje, kako lahko davke namesto v Sloveniji, ki jo vodi prvak SDS Janša, raje plačujejo v Bosni in Hercegovini.

Neodgovorjeno ostaja vprašanje glede svetovanja premierju, ni pa nobena skrivnost, da Snežič svetuje bralcem portala Skandal24, katerega lastnik je podjetje Nova obzorja. Večinski lastnik tega je madžarski poslovnež Peter Schatz, 30-odstotni lastnik pa je stranka SDS. Tu pridemo do fenomena, ki ga zlepa ne boste našli v svetu. V mediju, katerega solastnik je največja vladna stranka, obsojeni davčni utajevalec bralcem svetuje, kako se izogniti plačevanju davkov v Sloveniji!?

Tako je razložil, da je dobro imeti prebivališče v BiH, saj Slovenija od enega milijona dobička za davke odtrga 45 odstotkov (20 odstotkov podjetju za davek od dobička in še 25 odstotkov, če si lastnik izplača dobiček), medtem ko bi v BiH lastnik plačal zgolj deset odstotkov davka od dobička podjetja in nič več. Bralec ga je vprašal, kako bi plačal čim manj davka pri prodaji stanovanja, ki ga je kupil za sto tisoč evrov, prodal pa bi ga za 140 tisoč evrov.V Sloveniji se plačuje 25 odstotkov od razlike med nakupno in prodajno ceno (v tem primeru to znese deset tisoč evrov). Po besedah Snežiča lahko v kupoprodajno pogodbo zapiše, da stanovanje prodaja za sto tisoč evrov (enak znesek kot ob nakupu), za štirideset tisoč evrov pa prodaja opremo (premičnine). Za prodajo premičnin ni treba plačati davka, torej lahko kupec prihrani omenjenih deset tisoč evrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...