Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija izganja tri islamske skrajneže iz BiH

Deli na:
Slovenija izganja tri islamske skrajneže iz BiH

Bilala Bosnića so aretirali septembra 2014. - Foto: Reuters

Trije bosanski državljani s prebivališčem v Sloveniji bodo morali zaradi ogrožanja varnosti države, javne varnosti ali javnega reda bodo morali zapustiti državo, so za STA potrdili na notranjem ministrstvu. Po poročanju POP TV naj bi bili povezani z islamskimi skrajneži v Bosni in Hercegovini.

"V tem trenutku lahko povemo, da je na predlog policije upravna enota Ljubljana odpovedala prebivanje v Sloveniji trem državljanom Bosne in Hercegovine z dovoljenji za stalno prebivanje v Sloveniji zaradi ogrožanja varnosti države, javne varnosti ali javnega reda," so za STA sporočili iz ministrstva.

Zakon o tujcih v 61. členu dovoljuje, da se tujcu, ki ima v Sloveniji dovoljenje za stalno prebivanje, to lahko odpove, če ogroža varnost države, javno varnost ali javni red.

Po neuradnih podatkih POP TV naj bi bili moški v stikih tudi z Bilalom Bosnićem, skrajnežem, ki je novačil džihadiste. Dokumenti policije in Sove, ki jih je pridobila televizija, pa po njenem poročanju kažejo, da jih bodo izgnali zaradi ugotovitev, da aktivno podpirajo versko podprt nasilni ekstremizem in terorizem, za dosego političnih, verskih in ideoloških ciljev pa opravičujejo uporabo nasilja.

Trojica naj bi se na to odločitev pritožila. Roka za zapustitev države jim niso določili, kar pomeni, da ne bodo odšli prostovoljno, pač pa jih bodo iz države odstranili. Vrniti se ne smejo nadaljnjih pet let, poroča POP TV.