Revija Reporter
Slovenija

Slovenci so se med prazniki utrgali z verige: "V Kranjski Gori je zmanjkalo svežega zraka", je potožila policija (FOTO)

Gašper Petovar

28. dec. 2020 12:04 Osveženo: 12:09 / 28. 12. 2020

Deli na:

V prazničnih dneh Slovenci in Slovenke drli v kraje, ki jih je pobelil sneg. Kdo pa je pri tem spoštoval vladni odlok o omejitvi gibanja na svojo regijo, je vprašanje.

Božični prazniki so predvsem slovensko hribovje in visokogorje obdarili z obilico snega. Slovenska smučišča so kot v pravljici, a brez obiskovalcev. Vsaj na žičnicah ne, kajti vladni odlok je prepovedal obratovanja. Zato pa, kot kaže Slovenci in Slovenke, iščemo kotičke kjer sneg je in se lahko poslužujemo drugih zimskih aktivnosti.

Na družbenih omrežjih je tako polno objav z različnih koncev Slovenije, kjer ljudje uživajo na snegu. Predvsem otroci v sankanju. Ali pri tem Slovenci in Slovenke upoštevajo, da prehod v drugo regijo po božiču ni dovoljen, presodite sami.

Na poti na Rakitno, ki je v bližini Ljubljane, se je v nedeljo dopoldan trlo ljudi. Ob cesti pod in na Rakitni pa številni parkirani avtomobili, na hribčkih pa množice ljudi, ki so uživale v zimskih radostih. Z masko ali brez maske. S primerno razdaljo ali brez razdalje.