pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slinasti zagovor ljubezenske afere Danila Türka

Deli na:

Kot kakšna zadnja partijska sekretarka v Delu poskuša ubraniti lik in delo našega predsednika Danila Türka. Ker je bilo slinjenje tako obilno, Sonja Grizila predsednika raje ni imenovala z njegovim imenom, temveč ga je previdno navedla le s funkcijo, ki jo opravlja.

Kot kakšna zadnja partijska sekretarka v Delu poskuša ubraniti lik in delo našega predsednika Danila Türka. Ker je bilo slinjenje tako obilno, Sonja Grizila predsednika raje ni imenovala z njegovim imenom, temveč ga je previdno navedla le s funkcijo, ki jo opravlja.

Razmišljanje, da bi napisal članek o zdravilnih učinkih sluzastega polža ter ga v želji po večji prodaji predstavil na naslovnici revije kot eno izmed glavnih tem, se verjetno porodi vsaj v dveh primerih. Morda takrat, ko si se pravkar vrnil z vrta, kjer si moral z rokami pobirati množico sluzastih lazarjev, sicer bi uničili vso vrtno zelenjavo, ali pa v trenutku, ko si se nekomu, kot radi rečemo, neizmerno slinil. Težko je verjeti, čeprav je tudi to mogoče, da bi se namestnica urednice Jane Sonja Grizila ukvarjala z vrtninami, saj je javno izjavila, da za domača opravila raje na roke (beri na črno) plačuje gospodinjsko pomočnico, zato je bolj verjetna druga možnost. Nanjo smo pomislili, ko smo prebirali njen članek Politika je največji afrodiziak (Jana, 10. 8. 2010), v katerem je kot kakšna zadnja partijska sekretarka v Delu poskuša ubraniti lik in delo našega predsednika Danila Türka. Ker je bilo slinjenje tako obilno, Grizila predsednika raje ni imenovala z njegovim imenom, temveč ga je previdno navedla le s funkcijo, ki jo opravlja.
No prav, saj tudi Grizili bolj pristoji naziv družbenopolitično angažirane upokojenke, ki redno sledi politiki, kot se je pohvalila. Kljub nedavni upokojitvi bo še naprej bedela nad pravilno politično usmeritvijo revije, ki je znana po tem, da jo odlagajo na kup v vsakem frizerskem salonu. Brez vpliva družbenopolitične angažirane upokojenke bi se namreč kaj lahko zgodilo, da bi se čas kislih kumaric, ki pri njihovi reviji traja kar vse leto (od enega poletja do drugega) skrajšal le na poletno sezono, kar bi lahko slabo vplivalo na družbenopolitično dogajanje v državi. Hkrati lahko v tej vlogi, ki ji ugaja, posredno pozove predsednika, da kot »vrhunski pravni strokovnjak opravi s kumaričnimi mediji« (tako je imenovala medije, ki smo pisali o predsednikovi ljubezenski aferi), saj so »argumenti o favoriziranju sodelavke lažni, to že vemo, vse drugo pa nas pravzaprav nič ne briga, ker je predsednik za nekatere reči odgovoren samo svoji ženi in ne nam. Tako bi vsaj moralo biti.«
Saj res, koga zanima predsednikovo zasebno življenje, kar je potrdila celo anketa, v kateri je sodelovalo reci in piši pet Ljubljančanov, morda kakšen manj ali več, to pa ne pomeni, da nas ne sme zanimati, kakšno je zasebno življenje politikov sosednjih in drugih držav. O njih lahko pišemo prav vse, ob navajanju pikantnih podrobnosti iz njihovega zasebnega življenja se je še zlasti naslajala naša družbenopolitično angažirana upokojenka. Lahko bi dejali, da celo tako zelo, da je naš zapis o tem, da ima predsednik države intimno razmerje z nekdanjo asistentko Vasilko Sancin, prav neizmerno nedolžen. »O Billu Clintonu vemo, da ima dvanajst centimetrov in pol dolgega in nekoliko krivega, kar je na sodišču izjavila njegova bivša sodelavka, ki ga je obtožila nadlegovanja,« je prostodušno zapisala Grizila. V podobnem stilu je nadaljevala, ko je opisovala dogodivščine znanih ameriških bratov Kennedy: »Tisti, ki je bil predsednik, si je s posteljnimi avanturami zdravil migreno, med zdravili je bila tudi slavna Marilyn Monroe, najmlajšega pa so zasačili v neki restavraciji, kako seksa pod mizo z damo, ki nikakor ni bila njegova soproga.«
Sposodila si je tudi druge, o Carli Bruni, ženi francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, pa se je razpisala že v članku z naslovom Kaj imata skupnega Carla Bruni in Urška Bačovnik ( v njem se je naslajala še nad Urško Bačovnik, ženo opozicijskega prvaka Janeza Janše), v katerem je zapisala, da se je za Carlo Bruni »vedelo, da je 'hodila' z marsikom, tudi s Sarkozyjevimi prijatelji in celo z Mickom Jaggerjem ter mnogimi drugimi razvpitimi razvratneži sveta.« Obenem se je čudila, kako je mogoče, da Brunijeva ni avtorizirala knjige, ki sta jo o njej napisala novinarja. Za Grizilo je to kvečjemu znak, da si nista upala napisati ničesar, česar ni rekla, ne pa znamenje povsem svobodomiselnega razmišljanja. To je naši družbenopolitično angažirani upokojenki seveda tuje in nedoumljivo. In prav zato si lahko v časopisu, kjer so nas v času kislih kumaric – karkoli že to za angažirano upokojenko pomeni – podučili, kako se iz sluzastih polžev pripravi užitna tekoča zmes, obetamo še kakšne zanimive teme. Morda bi bilo v prihodnje zanimivo, če bi napisali članek o koristnem učinku, kadar poči, se razpoči barjanska žaba?