favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sledi korakov: Sašo Vučko, politik z mojstrskim pasom (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: Sašo Vučko, politik z mojstrskim pasom (VIDEO)

LMŠ so v Zagorju prišli do enega občinskega svetnika. Izvoljen je bil ravno Sašo Vučko - Foto: Igor Gošte

Sašo Vučko, naš tokratni sogovornik je odraščal v družini tradicionalnih vrednot.

V oddaji je povedal, kako je živeti ob očetu tovornjakarju (očeta Marka smo predstavili v eni prejšnjih oddaj), ki je bil zaradi narave dela pogosto od doma. A je to na nek način družino še bolj povezalo. Njihovi so bili vikendi. S prevozi je povezan tudi Sašo. Več o svoji službi pri podjetju Sefratrans, kjer skrbi za logistiko, boste lahko izvedeli ob spremljanju oddaje.

Oba z mlajšo sestro Saro sta bila pred leti uspešna kikboksarja in v tem športu dosegla izjemne uspehe. Sašo je celo prišel do mojstrskega pasu v borilni veščini Pon-Do-Kwan, ki jo je v Slovenijo pred več desetletji začel poučevati Alojz Miklavčič. Sašo zdaj v zagorskem klubu svoje znanje borilnih veščin uspešno prinaša na mlajše rodove.

Ker je želel tudi aktivneje sodelovati na družbenem področju, je kot naročeno prišlo povabilo za delovanje v politični stranki Lista Marjana Šarca (LMŠ). To se je zgodilo lani pred lokalnimi volitvami. LMŠ so v Zagorju prišli do enega občinskega svetnika. Izvoljen je bil ravno Sašo Vučko, ki je postal hkrati tudi predsednik sveta Krajevne skupnosti Izlake, kjer živi. Je pa tudi predsednik lokalnega odbora stranke v Zagorju. Iz te občine prihaja tudi njihov član Rudi Medved, minister za javno upravo.

V času svojega političnega delovanja je nase opozoril kot aktivni član občinskega sveta. Največ časa posveča lokalni problematiki z vodotoki, ki ne samo v Zagorju, tudi drugje po državi, poplavljajo že ob malo izdatnejših padavinah. Opozoril je tudi na žalostno propadanje Medijskih toplic. Upa, da bodo že kmalu dobile novega lastnika.

Mnogi mu priznavajo tudi zasluge, da je po dolgih letih vendarle prišlo do svete maše in blagoslova ruševin v Orehovici, kjer je v času druge svetovne vojne v ognju umrlo 15 krajanov. Ob koncu je ocenil tudi delovanje vlade, ki jo vodi njegova stranka. „Menim, da je smer, ki je začrtana, dobra." Dodal je še, da upa, da bodo vsi, ki delujejo v politiki začeli razmišljati predvsem o tem, kaj je dobro za državljane. In bo vsem lepše.