atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

virus, računalnik Svet24.si

Želijo vas pretentati, da delijo brezplačno ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Slovenija

Evropska poslanka Ljudmila Novak pred veliko nočjo: Ponavadi je tako, da kar daješ, to dobiš (VIDEO)

Deli na:
Evropska poslanka Ljudmila Novak pred veliko nočjo: Ponavadi je tako, da kar daješ, to dobiš (VIDEO)

Med snemanjem velikonočne oddaje - Foto: Matjaž Lavrič

Prvo oddajo z evropsko poslanko Ljudmilo Novak smo posneli pred božičnimi prazniki, drugo na travniku njene družine v Moravčah pred velikonočnimi prazniki.

Uvodoma je nekaj besed povedala o Moravčah, kjer je bila pred leti županja, politično aktiven pa je bil pred leti tudi njen soprog, ki je bil v Moravčah podžupan in dolgoletni občinski svetnik. Ponosna je tudi na grad Tuštanj, ki mu je posvetila dramsko delo z naslovom Grajski vrtnar. Zgovorne so njene besede: „Nisem še bila v deželi, kjer bi bilo lepše kot v Sloveniji, pa sem obiskala že več kontinentov."

Pove, da zdaj, ko ima več časa, z veseljem sodeluje pri delu na kmetiji. Ponosna je, da si veliko pridelajo sami. Tudi pšenice pridelajo dovolj, da lahko celo leto potem iz domače moke pečejo hrustljavi kruh in ob praznikih tudi orehovo potico. Tudi njihovi orehi so bogato obrodili. V nadaljevanju je povedala, kako se pripravljajo na veliko noč. Kar nekaj družinskih običajev nam je zaupala.

Foto: Matjaž Lavrič - Snemanje oddaje na travniku družine Novak

V drugem delu oddaje je beseda tekla o delu Evropskega parlamenta, o ukrepih, ki so jih sprejele različne države v času tega nevarnega virusa. Opozorila je tudi na nekatere stranpoti, ki znajo biti nevarne za obstoj demokracije, take kot jo poznamo. Zato tako njo kot mnoge druge članice Evropske ljudske stranke skrbi ravnanje madžarskega premierja Viktorja Orbana.

Povedala je tudi, kaj misli o ukrepih naše vlade in pojasnila, zakaj sama ni bila naklonjena vstopu njene NSi v tretjo Janševo vlado. Bolj je bila naklonjena predčasnim volitvam. Zaradi razglasitve pandemije pa je povedala tudi, da je dobro, da jo vendarle prišlo do nove vlade, saj bi imela Šarčeva vlada brez polnih pooblastil bistveno težje delo.

Ocenila je tudi delo treh ministrov njene stranke. Ko je spregovorila o nekaterih političnih aferah, v katera so vpleteni po krivici ali pa tudi ne ožji družinski člani, je dejala, da je ponavadi tako, da kar daješ, to dobiš: "Če si v opoziciji ves čas negativen, vsemu nasprotuješ, potem težko pričakuješ, da bodo takrat, ko ti vodiš vlado, drugi ravnali drugače."

Povedala je tudi, da je virus po njenem tudi priložnost, da države, tudi Slovenija, postanejo bolj samooskrbne, tako na področju kmetijstva kot gospodarstva in razvoja. Tema pogovora je bila tudi njena humanitarna dejavnost.

loading...
Loading...