Revija Reporter
Slovenija

Slavko Bobovnik je lani zavračal vstop v politiko. Si bo letos premislil in za Mira Cerarja izzval Boruta Pahorja? (VIDEO)

Igor Kršinar

29. avg. 2017 6:11 Osveženo: 7:12 / 29. 8. 2017

Deli na:

Prejšnji četrtek se je na tviterju pojavil zapis, da bo na predsedniških volitvah nastopil tudi novinar RTVS in voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki naj bi zastopal barve vladajoče SMC.

Na naše klice in sms se še vedno ni odzval, ker naj bi bil na dopustu v tujini. V stranki SMC pa pravijo, da odločitve o kandidatu na predsedniških volitvah še niso sprejeli.

Toda lani aprila je Bobovnik na TV Idea na vprašanje novinarja Marjana Dore odgovoril, da ga v politiko ne vleče ter da se je že dolga leta izogiba: »Jaz se že desetletja tako branim politike, da sem v treh desetletjih verjetno bil samo dvakrat ali trikrat na glasovanju. Prav iz razloga, da ne bi kasneje imel občutka, da sem komu pomagal na oblast ali da ne bi imel drugega občutka, da sem nekomu preprečil priti na oblast.«

Tudi glede morebitnega udejstvovanja na političnem parketu je bil aprila 2016 Slavko Bobovnik še zelo jasen. Kot je povedal, ga ne vleče ne levo in ne desno, kvečjemu se včasih nasmeji, ko opazuje, kako ljudje prehajajo iz ene strani na drugo: »Jaz svoje namere, svoje tovrstne ambicije lahko izživim v studiu. Ne rabim politike.«

Bobovnik pa ni edini možni kandidat SMC na predsedniških volitvah. Večkrat je bilo omenjeno ime ministrice za izobraževanje Maje Makovec Brenčič, ki naj bi bila zelo zainteresirana za nastop na predsedniških volitvah.

Svojega predsedniškega kandidata še ni izbrala tudi SDS, kjer se najpogosteje omenja evropska poslanka Romana Tomc, v zadnjem času pa se govori tudi o Francetu Cukjatiju, nekdanjemu predsedniku državnega zbora in aktualnemu predsedniku zbora za republike.

V stranki Levice pa naj bi bil poleg poslanke in igralke Violete Tomić v igri za kandidata na predsedniških volitvah tudi evropski poslanec Igor Šoltes, ki je bil poseben gost združitvenega kongresa IDS in TRS v Levico.