polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Slovenija

Slaba novica za Mirka Tuša: sodišče ohranilo dokaze, ki jih je obramba skušala izločiti

Deli na:
Slaba novica za Mirka Tuša: sodišče ohranilo dokaze, ki jih je obramba skušala izločiti

Mirko Tuš - Foto: arhiv Reporterja

Višje sodišče v Ljubljani je v zadevi Tušmobil ohranilo večino dokazov, ki jih je obramba obtoženih skušala izločiti iz spisa. Tako se bo v zadevi, v kateri se Akosu v nekdanji obliki očita brezplačno podeljevanje koncesije za uporabo frekvenc GSM in UMTS nekdanji družbi Tušmobil, po triletnem zastoju začela glavna obravnava, danes piše Siol.

Informacijo so za portal potrdili na specializiranem državnem tožilstvu. Kot navajajo, je sodišče dokončno odločilo, da je policija dokaze, obremenilne za nekdanjega lastnika Tušmobila Mirka Tuša in druge obtožene v zadevi Tušmobil, v preiskavi pridobila na zakonit način. V postopku so bili štirje predobravnavni naroki, sedaj naj bi, kot navaja Siol, sodišče lahko v kratkem razpisalo narok za glavno obravnavo.

Večina dokazov v tej zadevi izhaja iz druge preiskave, in sicer hišne preiskave v Agenciji za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek), danes Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos), v času, ko jo je vodil Tomaž Simonič. V njej so iskali dokaze za sum zlorabe položaja pri sklepanju fiktivnih ali prenapihnjenih svetovalnih pogodb s prijateljskimi podjetji.


V zadevi Tušmobil, v kateri Apek bremenijo brezplačnega podeljevanja frekvenc Tušmobilu, so poleg Simoniča in Mirka Tuša obtoženi še družba Tušmobil, nekdanji komercialni direktor v Tušu Gorazd Lukmana in Miha Vodopivec, ki naj bi sodeloval pri prikrivanju spornega dejanja.

Obtožnica javno še ni bila predstavljena, je pa tožilec Boštjan Valenčič po zadnjem predobravnavnem naroku aprila lani povedal, da gre v njej za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, pri katerem je nastala škoda Republiki Sloveniji, ter za protipravno pridobljeno premoženjsko korist oz. za kaznivo dejanje dajanja ali sprejemanja podkupnine.

Obramba obtoženih je trdila, da so kriminalisti preiskovali usmerjeno in nezakonito, saj bi morali pravočasno pridobiti odredbo od tožilstva. Priča in tožilec pa sta zatrjevala, da so podatke našli po naključju in da so o indicih suma drugih kaznivih dejanj primerno obveščali tožilca, ki je vodil zadevo.

loading...
Loading...