Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnostno podjetje moža evroposlanke Tanje Fajon

Deli na:
Skrivnostno podjetje moža evroposlanke Tanje Fajon

Tanja Fajon in soprog Veit-Ulrich Braun - Foto: Bobo

Tanja Fajon z možem Veitom-Ulrichom Braunom, ki z RTV Slovenija sodeluje s podjetjem Media Production.

»RTV Slovenija sodeluje z gospodom Veitom Ulrichom Braunom že od leta 2007. G. Braun svoje delo opravlja na visoki profesionalni ravni in je zanesljiv člen bruseljske dopisniške ekipe. Njegovo sodelovanje z RTV Slovenija je popolnoma v skladu z novinarskimi standardi in profesionalnimi merili RTV Slovenija, saj opravlja delo snemalca izključno po naročilu urednikov in novinarjev,« so nam sporočili iz javnega zavoda RTV Slovenija.

Kot smo poročali v prejšnji številki Reporterja, je omenjeni nemški novinar mož evropske poslanke Tanje Fajon in kot snemalec sodeluje pri poročanju iz Evropskega parlamenta. Snemal je tudi prispevek o zaslišanju Alenke Bratušek pred pristojnima odboroma Evropskega parlamenta, ko je bila kandidatka za evropsko komisarko, medtem ko se je Fajonova prav tako omenjala kot možna kandidatka, njena (socialistična) parlamentarna skupina pa je Bratuškovo najbolj privijala.

Zanimalo nas je tudi, kakšna je pogodba med RTVS in Braunom, ali ima sklenjeno pogodbo z njim osebno ali z njegovim podjetjem, kako se imenuje podjetje, za kolikšno časovno obdobje je sklenjena pogodba in za kolikšen znesek. »Z Veitom-Ulrichom Braunom sodelujemo prek firme Media Production. Slednja izstavi RTV Slovenija račun za opravljeno storitev na podlagi pogodbe in cenika iz leta 2007. Obseg dela oz. naročilo storitev določa uredništvo zunanjepolitičnih oddaj TV Slovenija,« so nam odgovorili.

Tanja Fajon, ki je bila do izvolitve za evropsko poslanko leta 2009 novinarka RTVS in njena dopisnica iz Bruslja, nam je sicer odgovorila, da njen mož ne poroča o njenem delu iz Evropskega parlamenta. Na RTV Slovenija zatrjujejo, da je ob odpoklicu z mesta dopisnice poravnala vse svoje obveznosti do njihovega zavoda. Vsak dopisnik sicer prejme povračilo za stanovanjske stroške v višini, ki jo določa uredba o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev v tujini. Če se dopisnik odloči za dražje prebivališče, razliko v najemnini poravna sam.