stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnost vile za pol milijona: kako sta si zakonca Šetinc zgradila luksuzno vilo na obrobju Ljubljane

Deli na:
Skrivnost vile za pol milijona: kako sta si zakonca Šetinc zgradila luksuzno vilo na obrobju Ljubljane

Hiša Mojce Šetinc Pašek in Mileta Šetinca je stala kar pol milijona evrov in je požrla vse njune prihranke. - Foto: Primož Lavre

Mojca Šetinc Pašek je tista poslanka, ki je bila oktobra 2023 izključena iz Gibanja Svoboda, ker ni »igrala za isto ekipo« in je »streljala avtogole«. Kaj natančno naj bi to pomenilo, do danes nismo izvedeli, po naših informacijah pa je šlo za dvoje: novinarji so od nje lahko izvedeli vse, kar se dogaja v vladajoči stranki, celo tisto, kar se nikoli ni zgodilo. Sodu pa je izbilo dno rušenje lastnih ministrov in poskus notranjega razkola.

Ta čas Šetinc Pašek na vseh možnih koncih išče močne zaveznike pri oživljanju svoje politične kariere - v politiki se želi obdržati do pokojnine, v veliki meri pa je razlog denar.

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo zgradila poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek in njen mož Mile Šetinc (FOTO)

V istem času, ko je Šetinc Pašek po premočni zmagi Gibanja Svoboda na volitvah 2022 postala poslanka in se videla tik ob boku novega premierja Roberta Goloba, sta s soprogom Miletom Šetincem na obrobju Ljubljane gradila hišo z 205 kvadratnimi metri neto tlorisne površine. Toda ta jo je stala mnogo več od pričakovanj in zanjo so šli vsi družinski prihranki.

Razkrivamo, kako sta zakonca Šetinc pravzaprav uporabila enak davčni model, kot ga uporablja medijski delavec in politik Bojan Požar, ki ga je Šetinc Pašek kot predsednica komisije preiskovala in ga tudi prijavila Finančni upravi RS. Pišemo tudi, na kakšen način sta zakonca Šetinca financirala gradnjo hiše in kdo je njen lastnik.

Kakšen vpliv ima lobist Mile Šetinc na delo svoje žene, neodvisne poslanke in zakaj so živčni v krogih vplivnega lobista Francija Zavrla.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24