901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivni načrt za četrto Janševo vlado: Anže Logar lahko s svojo stranko Janeza Janšo vnovič vrne na premierski stolček

Deli na:
Skrivni načrt za četrto Janševo vlado: Anže Logar lahko s svojo stranko Janeza Janšo vnovič vrne na premierski stolček

Janez Janša in Anže Logar po prvem krogu predsedniških volitev: Janša upa, da bo z Logarjevo pomočjo prišel nazaj na oblast. - Foto: Primož Lavre

Prvak SDS Janez Janša že pripravlja novi načrt za prevzem oblasti po volitvah. Na Zdravka Počivalška in Marjana Podobnika ne more več računati, tudi Matej Tonin mu je odpovedal poslušnost.

Za absolutno večino v državnem zboru potrebuje dodatne volivce, ki jih lahko dobi le z zmerno sredinsko stranko, kakršna je bila Državljanska lista Gregorja Viranta. Tokrat lahko Anže Logar s svojo stranko pridobi dodatne volivce in z njo omogoči vrnitev Janeza Janše na oblast.

Kdor misli, da se bo Janez Janša po 30. letih vodenja SDS umaknil in svoje mesto prepustil Anžetu Logarju, se gladko moti. Letos bo dopolnil 65 let, je dobrega zdravja in v odlični kondiciji, zato se iz politike ne bo umaknil vsaj še desetletje. Njegov politični vzornik Donald Trump je že napovedal, da se bo naslednje leto pri svojih 78 letih vnovič potegoval za predsednika ZDA.


Tudi prvak SDS po številnih porazih ni vrgel puške v koruzo in bo storil vse, da bi se po naslednjih volitvah spet zavihtel na oblast. Zaveda pa se, da za oblikovanje svoje četrte vlade potrebuje ne le dovolj glasov za relativno zmago, ampak tudi večino v državnem zboru.

Pišemo o vseh Janševih dosedanjih poskusih, da bi si s satelitskimi strankami omogočil vrnitev na oblast, zakaj so se izjalovili, kateri projekt je bil edini uspešen in zakaj bo Logarju dovolili ustanovitev svoje stranke; zakaj Logar bolj kot SDS ogroža NSI in kako bi lahko Janša discipliniral Tonina, da bi spet podprl njega za mandatarja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24