Revija Reporter
Slovenija

Skrivalnice stranke DOM: kongres zaprt za javnost, na njem bodo ustoličili Bernarda Brščiča in Lucijo Šikovec Ušaj

Igor Kršinar

6. apr. 2019 6:00 Osveženo: 7:03 / 06. 4. 2019

Deli na:

Za neznanimi ustanovitelji Domovinske lige se skrivata Bernard Brščič in Lucija Šikovec Ušaj

Primož Lavre

Domovinska liga (DOM) bo na današnjem kongresu za predsednika izvolila Bernarda Brščiča, za podpredsednico pa odvetnico Lucijo Ušaj.

Poleg tega naj bi izvolili tudi druge organe stranke, položaj generalnega sekretarja pa bo obdržal Žiga Jereb, ki je pred leti vodil jeseniški odbor SDS.

Razpravljali naj bi tudi o evropski listi, na vrhu katere naj bi bila Brščič in Ušajeva. Kongres bo potekal ob 16. uri v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Za novinarje bo kongres zaprt, izjema bo fototermin pol ure po začetku kongresa, na koncu kongresa pa bo izjava za javnost, na katero bodo lahko čakali v dvorani Forum. Nazadnje je kongres zaprla za javnost stranka Levica, v katero sta se leta 2016 združevali IDS in TRS.

Stranka DOM je bila vpisana v register političnih strank 26. februarja, pred tem je zbrala več kot dvesto overovljenih izjav ustanovnih članov in na tajnem kongresu 10. februarja v Selu pri Žirovnici, ki se ga je po podatkih notranjega ministrstva udeležilo 126 ustanovnih članov, sprejela statut in izvolila začasno vodstvo.

Za uradnega zastopnika je bil določen generalni sekretar Žiga Jereb, medtem ko imena (začasne) predsednice nočejo sporočiti. Verjeti pa je, da bo stranka imela prvi kongres šele danes in da je bil prejšnji fiktiven, da so se lahko uradno registrirali.