selimanovic1 Svet24.si

Azra Selimanović: Tulila sem, pomagajte mi, to ...

aligator Svet24.si

FOTO: V želodcu 200-kilogramskega aligatorja ...

kazalo--I-zvezdan radonjic-pl004 Reporter.si

Sodnik Radonjič gre med odvetnike, še prej pa ...

Gregor Pečan Svet24.si

Potrebna bodo leta, da bodo učenci nadoknadili ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

Bruno Šulman Njena.si

Je Bruno Šulman v MasterChefu privilegiran?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab je za življenje "na koruzi"

Slovenija

Škodoželjna Alenka Bratušek se posmehuje angleščini Janeza Janše: kdo je za koga profesor? (VIDEO)

Deli na:
Škodoželjna Alenka Bratušek se posmehuje angleščini Janeza Janše: kdo je za koga profesor? (VIDEO)

Janez Janša - Foto: Twitter/Vlada RS

Alenki Bratušek se smeji angleščini premierja Janeza Janše – kot se je slednji pred leti posmehoval njenemu znanju tujega jezika, se zdaj ona naslaja nad šalami na račun Janševega nastopa na virtualni konferenci o etičnih vidikih in posledicah pandemije covid-19.

Tviteraši so se ob Janševem nastopu obregnili ob vse prej kot tekočo angleščino predsednika vlade. Trenutek, ko govori o cepivu in človeštvu, je postal na Twitterju viralni hit.

V sramotenju premierja je sodelovala tudi nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek, ki se je leta 2013 osramotila z okorno angleščino v intervjuju za CNN (»vi don't nid mani, vi džast nid tajm«). Sama sicer ni nič čivknila, je pa zato pridno retvitala čivke, ki so se norčevali iz Janševe angleščine.

»In ta gospod in njegova horda trolov se je delala norca iz angleščine Alenke Bratušel. Ona je profesorica za njega!!« je ob videu pripisal Boris Novak in si prislužil retvit Bratuškove.

»Posmehoval se je angleščini Alenke Bratušek, ocenil je, da tožilca ne znata angleško, med tem ko sam bolje, da ne bi javno govoril v tujem jeziku,« je menil drug tviteraš.

»Alenka Bratušek je profesorica angleščine v primerjavi z Janšo. Ta se na angleščino spozna kot zajec na boben,« je bila ena od opazk, ki jih je retvitala Bratuškova. »Božemili, in nekateri so se zgražali nad znanjem angleščine g. Alenke Bratušek. To še anglogrosupeljščina ni,« je bil drug komentar, ki ga je izpostavila bivša premierka in sedanja predsednica SAB.

Bratuškova je ob intervjuju za CNN v angleščini blestela še kot kandidatka za evropsko komisarko na zaslišanju v Evropskem parlamentu.

Iz Janševe angleščine so se norčevali že maja lani, ko je dal intervju za britanski BBC, a tedaj zadeva ni tako odmevala.

Loading...