Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandal slovenskega pravosodja: sodišče ne najde posilstva mladoletnice obtoženega Palestinca!

Deli na:
Škandal slovenskega pravosodja: sodišče ne najde posilstva mladoletnice obtoženega Palestinca!

Obdolženec za posilstvo Mustafa Alnajjar in njegova bivša partnerka Faila Pašić - Foto: Primož Lavre

Čeprav so od pravnomočnosti obtožnice zoper Mustafo Alnajjarja, ki je obtožen za posilstvo mladoletnice, minili že trije meseci, mu ne morejo vročiti sodne pošte.

Septembra lani smo prvi razkrili palestinskega azilanta Mustafo Alnajjarja, ki ga je komaj 17-letno dekle septembra 2021 prijavilo za posilstvo v Ljubljani. Kljub temu da gre za hudo kaznivo dejanje, in to še zoper mladoletnico, poleg tega policija razpolaga s podatki, da se kot spolni predator vede tudi do drugih deklet, tožilka Alenka Jesenko zanj ni predlagala pripora. Ves čas je na prostosti, po besedah naših virov se ukvarja s taksističnimi prevozi, prevaža pa tudi poštne pakete za UPS.

Kot so nam zdaj sporočili z okrožnega tožilstva v Ljubljani, je postala obtožnica, ki so jo lansko jesen vložili zoper Alnajjarja, pravnomočna 19. decembra. Toda čeprav so od tega minili že skoraj trije meseci, predobravnavni narok, na katerem bi se obtoženi izrekel glede krivde, na sodišču še vedno ni razpisan.

Na našo poizvedbo, kje se zatika, smo od okrožnega sodišča v Ljubljani pod vodstvom Marjana Pogačnika prejeli odgovor, da sklep izvenobravnavnega senata, ki je zavrnil ugovor zoper obtožnico, še ni bil vročen obdolžencu. Zadevo vodi sodnica Polonca Valentinčič.

Se torej Alnajjar izmika sprejemu sodne pošte? Po besedah naših virov na naslovu, ki je ob evidenci njegovega s. p. za kurirsko dejavnost naveden v Ajpesu, že tri mesece ne živi več. Pravijo, da naj bi bival nekje na območju Šiške v Ljubljani. Do razkritja prijave posilstva je na motorju raznašal hrano za podjetje Wolt, nakar so z njim prekinili sodelovanje.

Neverjetno se zdi, da policija in tožilstvo razpolagata s podatkom, da je skušal Alnajjar po prijavljenem posilstvu celo priti v kontakt s 17-letno žrtvijo, pa tožilstvo zanj vseeno ni predlagalo pripora. Da ne sodi v pripor, češ da ni pripornih razlogov (begosumnost, ponovitvena nevarnost ali nevarnost vplivanja na priče), sta ugotovili kar dve tožilki z ljubljanskega okrožnega tožilstva.