Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandal! Madžari razkrinkali Jelinčiča in odpovedali njegov nastop

Deli na:
Škandal! Madžari razkrinkali Jelinčiča in odpovedali njegov nastop

madžarski spletni portal - Foto: Alfahir

Le česa bomo spet deležni v redakciji Reporterja ob razkritju, da je Domovinska stranka na Madžarskem odpovedala nastop gosta iz tujine Zmaga Jelinčiča, predsednika SNS?

Povod za nenadno odpoved sodelovanja Zmaga Jelinčiča kot vabljenega govornika pri Domovinski stranki je bil članek na madžarski spletni strani Alfahir s podrobnim opisom, kaj vse je počel Jelinčič kot nekdanji kriminalec in agent komunistične tajne službe. Po razkritju na strani Alfahir pa je Domovinska stranka na svoji strani facebooka zapisala, da Jelinčičeve aktivnosti niso v skladu z njihovimi vrednotami, zato njegov nastop odpovedujejo. Hkrati so skušali Jelinčičevo ime izbrisati iz vseh člankov, v katerih so napovedovali, da bodo imeli »mednarodnega gosta«.

Domovinska stranka na svoji strani facebooka zapisala, da Jelinčičeve aktivnosti niso v skladu z njihovimi vrednotami, zato njegov nastop odpovedujejo. Hkrati so skušali Jelinčičevo ime izbrisati iz vseh člankov, v katerih so napovedovali, da bodo imeli »mednarodnega gosta«.

Domovinska stranka je sicer sprva povabila Zmaga Jelinčiča za govornika na prireditvi ob madžarskem nacionalnem prazniku 23. oktobra v spomin na vstajo proti komunizmu leta 1956. Zakaj je Jelinčič sploh prejel njihovo vabilo? Izvedeli smo, da je Domovinska stranka, ki so jo ustanovili odpadniki od stranke Jobbik, začela služiti predvsem interesom vladajoče stranke Fidesz. Slišati je tudi, da v Domovinski stranki nimajo prav nobenih zadržkov pri izpolnjevanju konkretnih navodil vladajočih politikov.

Fidesz s premierjem Viktorjem Orbanom pa je v prijateljski navezi s predsednikom SDS Janezom Janšo, s katerim se je v zadnjih mesecih zbližal prav Jelinčič. To je precej nenavadno, če vemo, da je Jelinčič še pred leti volivce predsedniškega kandidata Jožeta Bernika, ki ga je podpirala tudi SDS, zmerjal z golaznijo, ki bi jo bilo treba pobiti že leta 1945. Po vseh teh političnih povezavah postane veliko bolj razumljivo, zakaj je prav Jelinčič prejel vabilo Domovinske stranke. Na srečo je vsem vpletenim, tako madžarskemu Fideszu in Domovinski stranki na eni ter opozicijski SDS in Jelinčiču na drugi strani, prekrižal načrte spletni Alfahir, ki velja za desni spletni medij, kritičen do premierja Orbana.