nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

452803833_18075698440507522_5044648601770371521_n Svet24.si

Izjemen uspeh slovenskih dijakov na evropski ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

situla nepremicnine bobo Reporter.si

Oče in sin: Iztoku Seljaku očitajo goljufanje ...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Slovenija

Škandal: kako je razvpiti arbiter Jernej Sekolec razkril tajni hodnik pod državnim zborom

Deli na:
Škandal: kako je razvpiti arbiter Jernej Sekolec razkril tajni hodnik pod državnim zborom

Nekdanji arbiter Jernej Sekolec je pohitel, da bi se izmuznil medijem. - Foto: Bobo

Jernej Sekolec nas je mednarodno osramotil in za sodelovanje v arbitraži pobasal pol milijona evrov, zdaj pa je zaradi skrivanja pred novinarji razkril še tajni hodnik pod državnim zborom.

Ob zaslišanju slovenskega arbitra Jerneja Sekolca pred komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so televizije razkrile, da naj bi po zaslišanju zapustil državni zbor skozi neuradni vhod pri kuhinji. Glede na to, da akreditirani novinarji lahko vstopamo in izstopamo izključno pri glavnem vhodu na Šubičevi, ne pa tudi pri vhodu na Tomšičevi, smo na državni zbor naslovili vprašanje, kako je lahko Sekolec zapustil državni zbor drugače in kdo mu je to dovolil.

Toda po petih dneh smo prejeli zgolj odgovor, da je ta prihod in odhod pojasnil predsednik komisije Matej Tonin. Tonin je na tiskovni konferenci pojasnil le, da je Sekolec prišel na zaslišanje eno uro prej, da bi se izognil novinarjem, kako je odšel, pa ni mogel vedeti, saj se je seja po njegovem odhodu nadaljevala.

Ostaja torej vprašanje, kdo je dal Sekolcu dovoljenje, da odide po tej poti, saj ni bil varovana priča. Če to ni bil Tonin, potem mu je to lahko dovolil predsednik državnega zbora Dejan Židan.

Toda kot smo neuradno zvedeli, je Sekolec državni zbor zapustil skozi glavni vhod, zato je čudno, da nam v službi za odnose z javnostjo državnega zbora niso tako tudi odgovorili. Problem pa je v tem, da je Sekolec sejo komisije zapustil po skrivnem hodniku, namenjenem za varovane priče. Ker se je hotel izogniti novinarjem, se je razkrilo, da obstaja pod državnim zborom skrivni hodnik, ki vodi do kuhinje.

Ostaja torej vprašanje, kdo je dal Sekolcu dovoljenje, da odide po tej poti, saj ni bil varovana priča. Če to ni bil Tonin, potem mu je to lahko dovolil predsednik državnega zbora Dejan Židan. Težko je verjeti, da bi ga varnostniki samovoljno pospremili. Tako je Sekolec slovensko državo znova spravil v težave: zaradi njegovega neprevidnega telefoniranja Simoni Drenik Hrvaška ne prizna arbitražnega sporazuma, zdaj se je zaradi njegovih kapric razkril še tajni hodnik pod državnim zborom.

Foto: Primož Lavre