Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Širca, Rožej in Kek – udarna trojka Zaresa na RTV

Deli na:
Širca, Rožej in Kek – udarna trojka Zaresa na RTV

Foto: Bobo

Po res dramatičnem pismu o razmerah na RTV, ki ga je napisala odgovorna urednica parlamentarnega programa Ljerka Bizilj vse kaže, da gre za bob ob steno! Fillijeva konjenica nadaljuje svojo pot v brezno.

Po eni strani generalni direktor Marko Filli pošilja programskemu in nadzornemu svetu nekakšne rebalanse programsko produkcijskega načrta, ki to niso (programski svet je ta načrt že zavrnil), po drugi strani pa na veliko zaposluje še naprej. V resnici bi rebalans moral resno odgovoriti na vprašanje, kaj narediti s tako velikim številom zaposlenih in honorarcev in kako preživeti letošnje leto. Panika je velika, saj vodstvu, ki je tako neodgovorno zapravljalo denar od elektro priključka in delnic,  ni jasno, kje bo v prihodnje dobilo denar za plače.

A to jih ne odvrne od tega, da ne bi na primer še dodatno zaposlovali. Škandalozno je, da bodo zdaj zaposlili udarno trojko MMC-jevega škandala, ki je Filliju in Lenartu Šetincu (predsedniku nadzornega sveta) omogočil politični obračun z Urošem Urbanijo in še nekaterimi. Ana Svenšek, Lan Dečman in Saša Kerin Kovač so novi kadrovski izbranci, medtem ko sta dva tudi prijavljena (Aleksander Kolednik in Tina Vovk) prejela kar tri kuverte s tremi negativni odgovori, saj sta se prijavila na tri razpise MMC-ja. In sta to gnezdo z veseljem zapustila.

Da bo smešnica Fillijevega kadrovanja še večja in sramotnejša, je zaposlil bivšega poslanca Zaresa Vita Rožeja v mladinskem programu, v pogovorih pa je tudi s Francijem Kekom, skrito kamero Zaresa v prejšnjem propadlem mandatu. Ker je pred meseci zaposlil tudi bivši Zaresovo ministrico Majdo Širca vse kaže, da RTV postaja medijska podružnica propadle stranke Zares, kar je zares patološka kadrovska poteza.

Minister Turk pa nič??