blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Sindikati čakajo ministra, ki jo je v tednu stavk ucvrl v Dubaj

Deli na:
Sindikati čakajo ministra, ki jo je v tednu stavk ucvrl v Dubaj

Foto: C.L. - Falcon je vladno delegacijo ponesel v Dubaj.

Skupina 16 sindikatov javnega sektorja, ki je 24. januarja pripravila enodnevno opozorilno stavko, za petek vladne pogajalce vabi na pogajanja.

Upajo, da bodo ta potekala z večjo intenzivnostjo kot doslej in jih bodo uspešno zaključili. Sicer napovedujejo, da bodo stavkovne aktivnosti nadaljevali, začeli pa bodo v tednu od 19. marca.

Vodja koordinacije stavkovnih odborov Jakob Počivavšek je na novinarski konferenci pojasnil, da se bodo o sami obliki stavke odločali posamezni sindikati, bo pa ta definitivno ostrejša in bo trajala dlje časa. Kot je pojasnil na današnji novinarski konferenci, so upali, da bo na vladni strani po njihovi in tudi stavkah drugih sindikatov toliko razuma, da se bo resno lotila pogajanj o stavkovnih zahtevah. A ocenjujejo, da temu ni tako.

Dodal je, da so se odločili, da vladi dajo dovolj časa, da se pogajanja lahko uspešno zaključijo. A če se bodo sestajali enkrat na dva tedna bo po njegovi oceni stavko težko preprečiti. Pri tem je Počivavšek pojasnil, da so se z vladno pogajalsko skupino po stavki sestali le enkrat in tudi po tistem, ko se je ta prejšnji ponedeljek sestala, sami do danes niso prejeli nobenega vladnega protipredloga na predlog, ki ga je sindikalna stran dala na zadnjih pogajanjih.

"Ta teden je že drugi teden, ko je prosti tek, kar se tiče pogajanj," je ugotavljal Počivavšek in dodal, da to potrjuje njihovo tezo še izpred stavke, da vlada zavlačuje z razreševanjem stavkovnih zahtev.

Če bo minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je danes v Dubaju, tudi konec tedna odsoten, v sindikatih pričakujejo, da bo mesto glavnega pogajalca prevzela njegova namestnica generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič.