vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

primož roglič, tadej pogačar Svet24.si

Pogačar s "športnim ropom" prijatelja, ki ga ...

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Slovenija

Simona Dimic: Kredit pri NLB sem dobila tako kot vsi drugi ljudje

Deli na:

Premoženje Simone Dimic, vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, in njenega partnerja podjetnika Romana Horvata naj bi se od Pahorjeve zasedbe premierskega mesta občutno povečalo. Z Dimičevo se je za oddajo Pogledi Slovenije, katere tema je bila vplivnost gospodarsko-političnih mrež pogovarjal novinar Bojan Traven.

Premoženje Simone Dimic, vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, in njenega partnerja podjetnika Romana Horvata naj bi se od Pahorjeve zasedbe premierskega mesta občutno povečalo. Z Dimičevo se je za oddajo Pogledi Slovenije, katere tema je bila vplivnost gospodarsko-političnih mrež pogovarjal novinar Bojan Traven.

Kako premožni ste, gospa Dimic?
Jaz nisem premožna.

Kaj to pomeni? Kaj je za vas biti premožen?
Jaz živim življenje zdaj, tako kot sem ga prej. Vse, kar so ustvarili in imam danes, so ustvarili moji starši. Svoje družine nimam za premožne.
Živimo pa lepo in udobno življenje.

Je res, da ste lani pri NLB-ju najeli 350.000 evrov kredita za obnovo hiše v Murglah in kdo je lastnik te hiše?
Res je, jaz sem dobila kredit na NLB-ju tako kot vsi drugi ljudje, ki zaprosimo za kredit za obnovo hiše, ki sva jo kupila skupaj s partnerjem Romanom Horvatom in hišo obnavljava. Jaz živim v Murglah že več kot 30 let in se mi je zdelo prav, da ostanem tam, kjer rada živim in je navajen moj sin.

Če ste lahko odkriti: pod kakšnimi pogoji ste dobili kredit? 350.000 evrov kredita ni enostavno dobiti, če si navaden državljan, jaz sam vem iz svojih izkušenj, da je stanovanjski kredit težko dobiti. Pod kakšnimi pogoji ste dobili, privilegiran, glede na vaš status, ali kako?
Ne, jaz sem zaprosila kot vsi drugi ljudje za kredit. Izpolnjevala sem pogoje in kredit so mi odobrili. Imam, nimam najslabše plače, oddajam stanovanje, ki ga imam v mestu, za katerega dobivam najemnino in plačujem davke, in na podlagi tega so v banki presodili, da lahko plačujem kredit, ki mi je bil naložen.

Izkoristil bom priložnost in prebral nekatera vprašanja kolegov iz Financ, na katera še niste odgovorili. Ali drži, da je oz. je bil investitor obnove vaše hiše v Murglah Vegrad?
Poglejte, z obnovo hiše se je ukvarjal moj partner. Jaz s temi stvarmi nisem imela nič. Domenila sva se, da se z obnovo ukvarja on, jaz pa opravim notranja dela. In tako je tudi bilo.

Ampak verjetno imate informacijo, kdo vam je obnavljal hišo ...
Vegrad nam ni prenavljal hiše.

Vegrad ni obnavljal hiše.
Ne.

Pa lahko poveste, kdo jo je, ker se novinarji Financ sprašujejo, zakaj gradbišče ni bilo označeno.
Gradbišče ni bilo označeno, zato ker gre za obnovo hiše, in ne za gradnjo hiše.

Pa ste lahko odkriti, kdo vam je obnavljal hišo?
Ne, zakaj? To je moja zasebna stvar in to ni stvar javnosti.

Ali ste tudi solastnik stanovanj v Kosezah, ki ga je je lani kupil vaš partner in zanj dobil posojilo 530.000 evrov pri Deželni banki?
Poglejte, to so stvari mojega partnerja in v njih se jaz ne vtikam. Rada bi pa samo povedala, da nisem solastnik tega stanovanja, in tudi lani ga ni kupil, ampak bistveno prej.

Mi lahko pojasnite še ta tretji misterij okrog vašega premoženja, okrog 23 metrov dolge jahte, ki naj bi bila registrirana v Avstriji. O tem je poročal Požareport.
To ni moja jahta.

Je pa to jahta vašega partnerja.
Ne.

Se pravi, ne vi ne vaš partner nimata nikakršne jahte v nikakršnem lizingu.
Jaz nisem bila lastnik te jahte, in to vam lahko povem. Za vse ostalo vprašajte koga drugega.

Kaj pa vaš partner?
To boste pa morali njega vprašati.

Ne želite odgovoriti?
Ne.

Pa ste bili kdaj na tej jahti?
Seveda. Kot še tudi na kakšni drugi.

Pa potem veste, čigava je?
Mene to ne zanima. Moja ni.

Nima to (povečanje prihodkov podjetja njenega partnerja, odkar je nastopil premier Borut Pahor, op. a.) nič opraviti s tem, da ste visoka uslužbenka v državni upravi z izjemnim vplivom na vse segmente?
Daleč od tega.

Kakšna pa je vaša plača?
Moja plača je 2.200 evrov z vsemi dodatki.

Kako, recimo, danes lahko postane človek direktor Petrola?
Verjetno z znanjem in izkušnjami. To morate pa vprašati gospoda Svetelška (Aleksandra, op. a.), kako je pristal tam.

Mislite, da lobiranje, poznanstva, neformalne vezi v tej družbi niso popolnoma nič pomembne?
Absolutno so pomembne. Samo to morate vprašati tiste ljudi, ki lobirajo.

Vi ste članica združenja Yes. O tem združenju se je izjemno veliko govorilo. Gre za neke nove perspektivne menedžerje. Gre za tipično združenje nekih ljudi, ki imajo nek skupen interes.
Jaz nisem članica združenja Yes in nikoli nisem bila in nikoli nisem bila povabljena v to združenje. Tako da vam težko rečem, kako ta sistem mreženja in vse to poteka.

Spomnim se posnetka, ko ste prihajali lansko leto avgusta na zabavo gospoda Senice (Mira, op. a.), ki ga je organiziral za člane združenja Yes.
Res je, gospod Senica me je takrat povabil na to srečanje in sem se ga z veseljem udeležila, ker gospoda Senico zelo cenim in cenim tudi ljudi, ki so člani združenja Yes. Mislim, da se to pri nas premalo poudarja, da so uspešni in mladi ljudje naredili svoje združenje in da se jim da premalo poudarka. Mislim, da so veliko naredili s svojim znanjem in da jih premalo uporabimo. Tam je bilo veliko tudi drugih ljudi, ne samo članov združenja Yes, in ne vem, zakaj ne bi šla na tako srečanje.

Ampak prej ste rekli, da nimate stikov z njimi, da ne poznate, kako funkcionirajo. Takrat v tistem večeru, je to edinkrat, ko ste se družili skupaj?
Absolutno. To je edinkrat. Nekaj članov poznam, ne vem, pa kako funkcionirajo v združenju Yes. Gospoda Nabergoja (Andreja, op. a.) sem srečala pred pol leta prvič tukaj, v pisarni predsednika vlade.

Kakšni odnosi so med vami, gospodom Senico, gospo Kresal (Katarino, op. a)? So to tudi zasebni odnosi?
Naši odnosi so korektni. Smo znanci, ki se sem in tja tudi kdaj podružimo, ko nanese prilika. Ampak več kot to pa ne.

Loading...