mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Shodi Odbora 2014 bodo ob četrtkih

Deli na:
Shodi Odbora 2014 bodo ob četrtkih

Foto: Odbor 2014

Odbor 2014 je sporočil, da bodo shodi pred stavbo vrhovnega sodišča ob četrtkih. Prvi bo 10. septembra ob 17. uri. Odbor se je za to potezo odločil, ker je svoje shode pred sodiščem vse srede v septembru napovedala in prijavila Skupina Kazenska ovadba.

Odbor 2014 zahteva odstop predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše in vrhovnega tožilca Zvonka Fišerja, ker je bila Slovenija spoznana kot država, kjer se najbolj množično med vsemi članicami Sveta Evrope kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine.

»Najprej slovenski tožilci in nato slovenski sodniki na vseh stopnjah sojenja so Sloveniji naredili neverjetno škodo. Moralno, poteptan je ugled vseh nas, nič krivih in materialno, vse nastale stroške bomo morali plačati mi, davkoplačevalci. Najbolj prizadeti, posamezniki in posameznice, ki so jim bile kršene človekove pravice pa upravičeno poleg odškodnine pričakujejo tudi opravičilo. Opravičilo konkretnega tožilca in vsakega konkretnega sodnika, ki je kršil človekove pravice,« so zapisali v Odboru.

Skupini Kazenska ovadba, ki podpira slovensko pravosodje, so najprej ponudili, da bi bil shod skupen, in sicer v obliki javne tribune. »Verjamemo, da bi lahko bila taka javna tribuna zanimiva za širok krog obiskovalcev in seveda tudi za medije. Obiskovalci in javnost bi si lahko v kvalitetnem soočenju mnenj, ki ga mediji žal preprečujejo, najvišji predstavniki pravosodja pa se mu izogibajo, ustvarili svoje stališče o teh vprašanjih, ki so pomembna za vsakega izmed nas. Vsi se namreč lahko prej ali slej znajdemo v pravosodnem kolesju in si prav gotovo želimo, da bi bili v teh postopkih spoštovani zakoni, ustava in človekove pravice,« so menili. Toda očitno dialoga ne bo, zato je Odbor 2014 svoj shod prestavil na septembrske četrtke.