sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Shod v Murglah: Kučan, kje so naše milijarde?

Deli na:
Shod v Murglah: Kučan, kje so naše milijarde?

Foto: Primož Lavre

»Kučan, kje so naše milijarde?«, »Kučan, plavi, dovolj nam je!« in "NLB, Kučanovih družinska last!" so trije izmed transparentov, ki jih je v Murgle v Ljubljani, v bližino hiše Milana Kučana, prinesla peščica udeležencev shoda. Tudi izjava Kučana pred osamosvojitvijo in demokratičnimi volitvami: »Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta, vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.« Parkirani so trije policijski avtomobili, eden ves čas kroži po ulicah, prišla je tudi policija na konjih. Žena Milana Kučana Štefka Kučan jim je postregla s pijačo, protestniki so zažgali knjigo o Milanu Kučanu, za katero je tudi publicist Igor Omerza dejal, da je polna laži.

Opoldne se je v Murglah v Ljubljani v bližini hiše nekdanjega šefa zločinske komunistične partije Milana Kučana zbralo nekaj protestnikov. Prišli so, ker menijo, da je ravno komunizem, s katerim Slovenija ni nikoli prekinila, kriv za vse večje težave v državi. Protestirajo pa tudi proti migrantom, ki prihajajo v Evropo in prinašajo stari celini tujo muslimansko kulturo. Shod organizira skupina Zveza slovenskih domoljubov ob podpori skupine Zavarujmo Slovenijo, zbralo se je okoli 20 protestnikov.

Na shod so prišli z vžigalicami in s knjigo kontroverznega in razvpitega zgodovinarja Boža Repeta o Milanu Kučanu. Knjigo so zažgali, saj je polna laži, kot je ugotovil tudi publistis in preioskovalec zločinom komunizma Igor Omerza. Organizatorje shoda razburjajo izjave Kučana o tem, da se je zavzemal za ohranitev Jugoslavije, kjer pa so bile človekove pravice sistematično kršene. Klemen Zbačnik, eden od organizatorjev in človek, ki opozarja na nevarnosti, ki jih v Evropo prinašajo muslimanski migranti, je dejal: »Danes je dan obžalovanja nad lažjo, ki je zmagala v medijih, ki se uporabljajo od akterjev tranzicije kot orožje nad resnico in lastnimi ljudmi in nad krivicami, ki so bile storjene mnogim ljudem v tranziciji v Sloveniji, danes je dan solza ognja in pepela.«

Udeleženski shoda so se zbrali na pločniku ob glavni cesti v Murgle. Glavni poudarki protesta so: protest proti vsem akterjem tranzicije; da se popravi zakonodaja ali sprejme novo v zvezi z zaplembo premoženja doma in v tujini ljudi, ki so si brez razpisov ali s kršitvijo zakonodaje in javnih pooblastil pridobili nesorazmerno premoženjsko korist; da se takoj preneha medijska blokada in manipulacija z več resnicami, ki se z drugimi besedami imenujejo laži, zato bodo vložili tudi v ustavno presojo obvezno plačevanje RTV prispevka; da mora biti na prvem mestu vsake oblasti in centrov moči v državi reševanje socialnih stisk lastnih državljanov in državljank, ne pa ponujanje zastonj pomoči v hrani, obleki, prevozu in drugih storitvah tujim migrantom; da se mora takoj ustaviti vse migrante, ki hočejo brez dokumentov nasilno prečkati slovensko ozemlje in da se mora zaostriti pogoje za pridobitev azila; da se vključi več mladih in vseh, ki želijo aktivneje sodelovati v oblikovanju družbenih pogojev in okoliščin; da se v izobraževalni sistem nujno vnese predmete in učne vsebine, ki širijo občutek pripadnosti domovini in sodelovanje v korist širše skupnosti ter da pa se omeji ali prepove širjenje indoktrinacij otrok in mladine s ideološkimi ali fundamentalističnimi vsebinami, ki so v nasprotju s kulturo in identiteto slovenskega naroda.