bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Šesterica, ki je do smrti pretepla Kočevca, v priporu

Deli na:
Šesterica, ki je do smrti pretepla Kočevca, v priporu

Foto: Arhiv Reporterja

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani je v torek pozno zvečer končal zaslišanja sedmih oseb, ki so bile soudeležene pri nedeljskem umoru v Kočevju, so sporočili s sodišča. Za šest oseb je sodnik odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, za eno, ki je že prestajala zaporno kazen na odprtem oddelku, pa premestitev na zaprti oddelek.

Kot so na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnili v sporočilu za javnost, imajo zaslišani možnost pritožbe zoper sklep preiskovalnega sodnika v roku 24 ur po vročitvi sklepa o priporu. Sedmerica je sicer poleg umora osumljena tudi kaznivega dejanja nasilništva.

V nedeljo okoli 12. ure se je namreč na Ljubljanski cesti v Kočevju zgodil pretep. 39-letnega moškega je napadlo več oseb, poškodbe pa so bile zanj usodne. Policisti so po približno dveh urah v Kočevju prijeli sedem moških, starih od 22 do 35 let, in jim odvzeli prostost.
 
Po poročanju medijev je šlo za obračun med dvema skupinama Romov, spor pa se je začel že v noči na nedeljo, ko so morali zaradi medsebojnega obračunavanja dvakrat posredovati policisti.