Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se ministru Stepišniku maje stolček?

Deli na:
Se ministru Stepišniku maje stolček?

Foto: Bobo

Predsednica vlade se bo danes sestala z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Stankom Stepišnikom, so za STA povedali na ministrstvu. Stepišnik je v zadnjih dneh deležen kritik koalicijskih partneric zaradi sodelovanja podjetja Emo Orodjarna, katerega solastnik je, na razpisih za pridobitev subvencij države.

Družba Emo Orodjarna, v kateri ima Stepišnik posredno petodstotni delež, se je na javnem razpisu za spodbujanje tehnološko razvojnih projektov uspešno potegovala za 348.500 evrov subvencije v dveh letih. Čeprav se je Stepišnik iz postopkov odločanja o dodelitvi sredstev izločil, je to sprožilo številna negodovanja.

V ponedeljek pa se je izvedelo, da se namerava Emo Orodjarna potegovati tudi sredstva ministrstva oz. njegove Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) za spodbujanje razvoja novih produktov.

O tem razpisu je Bratuškova v ponedeljek zvečer v pogovoru za TV Slovenija dejala, da ji je Stepišnik zatrdil, da ne drži, da se bo družba Emo Orodjarna prijavila nanj.

Na vprašanje, ali je premierki povedal po resnici, ko je dejal, da se Emo Orodjarna ni prijavila na razpis, je Stepišnik ob obisku v Mariboru odgovoril, da ne more javno razkrivati, kdo se je in kdo se ni prijavil, dokler postopki ne bodo zaključeni, na svojih spletnih straneh poroča časnik Večer.

Po poročanju časnika tudi odstopiti ne namerava: "Zakaj bi jaz odstopil, saj nisem nič zagrešil, nič narobe in nič nehigienskega nisem naredil. Če bi subvencije zapravili za luksuzne predmete in ne za nove stroje, potem bi bilo narobe."

A v koaliciji so ogorčeni. V SD opozarjajo, da gre že za drug tovrstni zdrs v mandatu te vlade, zato si želijo koalicijskega iskanja rešitev. V DL upajo, da bo premierka Alenka Bratušek udarila po mizi, v DeSUS pa, da bo Stepišnik odstopil.