atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Še ena svinjarija Alenke Bratušek? Roman Jakič pri Angeliki Mlinar dobil svetovalno pogodbo za 24 tisoč evrov

Deli na:
Še ena svinjarija Alenke Bratušek? Roman Jakič pri Angeliki Mlinar dobil svetovalno pogodbo za 24 tisoč evrov

Jakič je bil dolgoletni poslanec LDS, mestni svetnik Liste Zorana Jankovića, nato poslanec Pozitivne Slovenije, v času vlade Alenke Bratušek pa je bil njen obrambni minister. - Foto: Bobo

Predsednik sveta SAB Roman Jakič ministrici Angeliki Mlinar svetuje za dobrih 24 tisočakov, marca pa ga čaka sojenje v zadevi Stožice.

»Roman Jakič ni zaposlen v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. S Službo Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko ima Roman Jakič sklenjeno pogodbo za svetovanje za Agendo 3000, v skupni višini 24.397,56 evra z DDV,« so nam iz te službe odgovorili na naše novinarsko vprašanje, ko smo preverjali informacije, kako je nova ministrica Angelika Mlinar poskrbela za predsednika sveta Stranke Alenke Bratušek.

Jakič je bil dolgoletni poslanec LDS, mestni svetnik Liste Zorana Jankovića, nato poslanec Pozitivne Slovenije, v času vlade Alenke Bratušek pa je bil njen obrambni minister. Od 2005 do 2008 je imel registriran status podjetnika, hkrati je bil poslovni direktor ameriške družbe Telargo, ki je sodila v poslovno skupino Ultra. Zdaj naj bi kot samostojni podjetnik večinoma delal za mednarodno organizacijo OVSE in evropsko politično skupino ALDE (zdaj Prenovimo Evropo). Očitno mu je v tujini zmanjkalo posla, da so mu ga morali poiskati tudi doma, na državnih jaslih.

Jakič je med devetimi obtoženimi v zadevi Stožice na čelu z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

V zadnjih letih ni kandidiral ne za poslanca, ne za ministra, niti za Evropski parlament, ker ne želi hoditi na sodišče kot politik. Jakič je namreč med devetimi obtoženimi v zadevi Stožice na čelu z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. V času kaznivega dejanja je bil direktor Zavoda Tivoli, kamor ga je nastavil Janković. Obtožnica je postala pravnomočna leta 2018, za marca pa je na ljubljanskem okrožnem sodišču razpisan prvi narok. Jakič je sicer prepričan v svojo nekrivdo, in kot nam je pred časom zatrdil, dokler je ne bo dokazal tudi pred sodiščem, ne bo sodeloval na volitvah oziroma kandidiral na državne funkcije.