Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

zavesa2 Odkrito.si

Tako pravilno obesimo zavese

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Slovenija

Še ena blamaža ministra za gospodarski razvoj Zdravka Počivalška

Deli na:
Še ena blamaža ministra za gospodarski razvoj Zdravka Počivalška

Zdravko Počivalšek - Foto: Bobo

Minister s svojo ekipo sprejema bleferje, ki mu predstavljajo megalomanske projekte sumljivih organizacij, o katerih nihče nič ne ve

V resnih državah so ministri za gospodarstvo ljudje, katerih funkcija je predvsem skrb za odpravljanje ovir za razvoj zdravega podjetništva oziroma delajo vse za njegovo spodbujanje. Pri nas so stvari tudi tu žal obrnjene na glavo. Namesto, da bi minister Zdravko Počivalšek počel tisto, kar bi moral, sprejema bleferje, ki mu prodajajo meglo in se sam pri tem celo sklicuje na ministrstvo za zunanje zadeve.

Oktobra lani je bil tako pri ministru Peter Vaš, naddesetnik v Slovenski vojski, in sicer v funkciji predstavnika povsem neznane mednarodne organizacije United Charish Organization, pod vodstvom nekega Indijca po imenu Freddy Ouseph, prijavljen v Kuvajtu. Vaš je pri tem zlorabil veteransko združenje Zvezo društev Moris, kjer je bil podpredsednik (zdaj je predsednik), saj je pri ministru nastopil, kot da bi imel za to pooblastilo Zveze Moris- njenega tedanjega predsednika Draga Bitenca.

Slednji trdi, da gre za čisto laž in Zveza društev Moris ni imela nikakršnega opravka z United Charish Organization (UCO), še manj, da bi imel Vaš pooblastilo za dogovarjanje z njo. Vaš naj bi ministru predstavil možnosti sodelovanja z UCO in njene oblike pomoči skozi socialne programe, med drugim lažje zaposlovanje vojnih veteranov. To naj bi pripomoglo k gospodarskemu razvoju Slovenije, projekt pa naj bi za začetek prinesel pet tisoč delovnih mest, in še 15 tisoč po letu dni.

Gre za čiste izmišljotine, o UCO nihče ne ve nič. Ko smo ministra Počivalška vprašali, kaj konkretno naj bi UCO počela v Sloveniji, katere konkretne projekte in kje je že izvedla v tujini, od kod se financira, za kakšno organizacijo sploh gre…, nam je pojasnil naslednje: minister se je oktobra lani skupaj s štirimi sodelavci (!) sestal z Vašem, ki se je predstavil kot visoki predstavnik UCO.

Namen je bil predstavitev projektov, s katerimi se ukvarja ta organizacija. »Po sestanku smo informacije o delovanju organizacije pridobili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve«. Preverili smo, kakšne informacije so pridobili od MZZ? S tega ministrstva so Počivalšku poslali pojasnilo, da z UCO nimajo nobenih izkušenj in zato njene kredibilnosti sploh ne morejo presojati!?

Pomeni, da ni blefer le Vaš, pač pa tudi Počivalšek, ki je očitno menil, da ne bomo preverili njegovega odgovora, kakšne informacije o UCO so mu poslali z MZZ. Medtem je Vaš za Reporter izjavil, da ima UCO tehnične patente, med drugim za super hitri vlak Maglev in za podvodne vetrnice za pridobivanje električne energije. Človek ne ve, ali bi se jokal ali smejal.

Loading...