Revija Reporter
Slovenija

Se bo Boštjan M. Zupančič politično aktiviral? Uglednega pravnika v stranko že vabi Aleš Primc

Igor Kršinar

26. sep. 2017 6:40 Osveženo: 6:44 / 26. 9. 2017

Deli na:

Dr. Boštjan M. Zupančič.

Primož Lavre

Med možnimi ustanovitelji nove stranke se omenja tudi profesor prava in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič.

Na vprašanje, ali se bo politično aktiviral, je v oddaji Intervju na TV Slovenija odgovoril: »Morda je še prekmalu, vendar je dejstvo, da imam neki moralno-politični kapital, ki ga lahko investiram tukaj ali tam, pač glede na priložnosti, ki se bodo razvile pred parlamentarnimi volitvami.« Ko je novinar Jože Možina nato pripomnil, da v strankarski demokraciji vse deluje v strankah, je BMZ odvrnil: »Zdaj ste že vse povedali.«

Uglednega pravnika v svojo stranko že vabi Aleš Primc, toda vsaj za zdaj brez uspeha. »Nekaj so me nagovarjali. Sam si s temi vprašanji ne želim nabirati političnih točk,« je glede tega odgovoril v intervjuju za Reporter.

V zadnjem času je razburil del politične javnosti s svojim stališčem glede splava, ki je podobno konservativno kot pri Primčevi stranki. Po drugi strani slovenski desnici očita, da se ukvarja le »z nekimi kolaboracionističnimi problemi«. Katera stranka mu je najbližje, bomo videli v naslednjiega pol leta, če se bo res politični aktiviral.