požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se bliža dan, ko bo goljufiva odvetnica Tjaša Andrée Prosenc začela preživljati jesen življenja v zaporu v Avstriji?

Deli na:
Se bliža dan, ko bo goljufiva odvetnica Tjaša Andrée Prosenc začela preživljati jesen življenja v zaporu v Avstriji?

Tjaša Andrée Prosenc v družbi Štefke Kučan

Kriminalistična preiskava zoper 75-letno odvetnico Tjašo Andrée Prosenc, osumljeno izjemno velike poslovne goljufije, se bo po nekajmesečnem zatišju začela znova razpletati na sodišču v Avstriji.

Včeraj sta bila na policijski postaji v Celovcu zaslišana Federico Pignattell, lastnik največjih modnih studiev po svetu in osebni prijatelj družine Trump, ter njegova mama, 95-letna italijanska princesa Doris Mayer. Ta je februarja letos vložila kazensko ovadbo zoper odvetnico Prosenc ter avstrijskega državljana Petra Krisperja na Državno tožilstvo v Celovcu.

Osumljena sta, da sta zlorabila zaupanje družine Mayer Pignatelli s tem, da sta si na svoja v Švici odprta računa nezakonito prenakazala pol milijona evrov v gotovini (!) ter družino dodatno oškodovala še za milijon evrov. Denar Doris Mayer Pignatelli ter njene družine je bil odtujen z njihovega bančnega računa v Celovcu.

V Rimu živeča Doris Mayer Pignatelli, ki je s sinovoma Federicom in Luigijem Pignatellijem lastnica izjemno velike večstanovanjske hiše v Wolfovi ulici 1 ob Tromostovju v Ljubljani – hiša ji je bila vrnjena v denacionalizacijskem postopku – je za upravljanje svojega premoženja najprej pooblastila prijatelja iz otroštva Petra Krisperja, ta pa je za vodenje pravnih postopkov predlagal Tjašo Andrée Prosenc.

Ko je Doris Mayer Pignatelli leta 2015 odkrila izginitev pol milijona evrov z njenega računa v Celovcu, je odvetnici Prosenčevi preklicala pooblastilo in za pravne postopke pooblastila odvetnika Janeza Starmana iz Kopra. Kljub temu da je bila odvetnica Prosenc večkrat pozvana, naj pošlje dokazila o razlogih za nakazovanje denarja z računa Doris Mayer na njen osebni račun v Švici ter na banko NLB, tega ni storila niti v treh letih.