Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Virant nadaljuje čistko politično neprimernih kadrov

Deli na:
SDS: Virant nadaljuje čistko politično neprimernih kadrov

Foto: Bobo

Minister Virant nadaljuje čistko kadrov, ki so zaradi politične pripadnosti zanj neprimerni, so se v SDS odzvali na ponovitev postopka izbire načelnika Upravne enote Ljubljana in razrešitev pred časom imenovane Mojce Kucler Dolinar.

Izjava SDS:

Upravne enote (p)ostajajo vrtiček za Virantovo politično kadrovanje.

Minister Virant nadaljuje čistko kadrov, ki so zaradi politične pripadnosti zanj neprimerni. Ob tem pa še zavaja javnost, da to počne zato, ker postopki po njegovem niso bili izpeljani odprto in transparentno.
 
Natečaj za UE Ljubljana je objavil njegov takratni minister Senko Pličanič, zakaj več kot pol leta pred iztekom mandata naj vpraša njega, ne pa da problematizira ravnanje njegovega naslednika Zvoneta Černača, ki je  natečaj z izbiro kandidatke, ki je bila v natečajnem postopku pred posebno natečajno komisijo (ki je ne imenuje minister) izbrana kot primerna, samo zaključil. Mojca Kucler Dolinar je na koncu postopka ostala tudi edina kandidatka.

Če je za Viranta problem odprtost in transparentnost postopka, naj se o tem pogovori sam s sabo, saj je Pličanič natečaj objavil (Černač pa postopek zaključil)  v skladu z zakonom, ki je bil sprejet v času Virantovega ministrovanja javni upravi v mandatu 2004 -  2008.
 
Tudi nekatere druge natečaje za načelnike Upravnih enot je takratni minister Pličanič objavil več mesecev pred iztekom mandata, pa za Viranta to ni sporno. Ker jih zasedajo njemu politično bližji kadri?

Upravne enote torej (p)ostajajo vrtiček za Virantovo politično kadrovanje, zaradi tega načina izgubljajo na strokovnosti in ostajajo poligon za njegovo "igračkanje" z racionalizacijami, poenostavitvami in debirokratizacijo (resnični birokratski problemi so namreč drugje in ne pri tem, kdo bo izpolnil obrazce in podobnih "poenostavitvah").