Revija Reporter
Slovenija

SDS toži svojega bivšega poslanca Laha: Dolžan si nam 8044 evrov!

STA

28. maj. 2017 13:09 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Za sredo je na novomeškem okrajnem sodišču razpisan narok za obravnavo tožbe SDS proti njihovemu nekdanjemu poslancu Zvonku Lahu za plačilo 8044 evrov.

Prihodnji teden prinaša več odmevnih obravnav po celi Sloveniji. V Mariboru bo potekal predobravnavni narok za obtoženega umora 70-letne zunajzakonske partnerice, nadaljevalo se bo tudi sojenje nekdanjima vodilnima v Športnem centru Pohorje. V Novem mestu pa bo potekala obravnava tožbe SDS proti njihovemu nekdanjemu poslancu Zvonku Lahu.

V Novem mestu tožba SDS

Za sredo je na novomeškem okrajnem sodišču razpisan narok za obravnavo tožbe SDS proti njihovemu nekdanjemu poslancu Zvonku Lahu za plačilo 8044 evrov. Potem ko je SDS tožila svojega nekdanjega poslanca Andreja Čuša, povrnitev stroškov za volilno kampanjo po sodni poti zdaj terja tudi od Laha, ki je stranko in poslansko skupino zapustil avgusta. Izračun stroškov za volilno kampanjo, ki jih SDS terja od njega, je po Lahovem mnenju sicer privlečen za lase, poleg tega pa je za kampanjo, kot je dejal ob vložitvi tožbe, precej prispeval sam.

Za četrtek pa je na sodišču v Celju razpisan predobravnavni narok za poslanca SDS Vinka Gorenaka, obtoženega kaznivega dejanja razžalitve.

V Kranju nadaljevanje sojenja za smrt jeseniške deklice

Na kranjskem okrožnem sodišču se bo v ponedeljek nadaljevalo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki naj bi lansko poletje na Jesenicah tako poškodovala dveletno deklico, da je ta 4. julija umrla. Na prejšnjem naroku je bila zaslišana mama obtožene, nato pa za zaprtimi vrati še Jakupijeva nekdanja žena in predstavnica centra za socialno delo. Tokrat naj bi sodišče zaslišalo nekdanjega partnerja Alibabićeve in očeta pokojne deklice.

V Mariboru predobravnavni narok za obtoženega umora

Na mariborskem okrožnem sodišču bo v torek potekal predobravnavni narok zoper 87-letnega Ivana Grobina, ki se bo moral izreči o morebitni krivdi za umor iz nizkotnih nagibov svoje 70-letne zunajzakonske partnerice. Do tragedije je prišlo konec januarja v mariborskem stanovanjskem bloku, kjer naj bi obdolženi zvečer zaradi spora glede nepremičnine ustrelil partnerico, nato pa je skušal soditi še sebi. Storilec je namreč po strelu nase izgubil zavest, šele naslednji dan zjutraj pa je sam poklical policiste. Ob prihodu reševalcev je bila živa tudi njegova žrtev, ki pa je kljub zdravniški pomoči pozneje umrla.

V sredo se bo na istem sodišču nadaljevalo sojenje nekdanjima vodilnima v Športnem centru Pohorje Dragu Rataju in Srečku Jesenšku zaradi poslovne goljufije. Na zadnji obravnavi je ključna priča Robertino Ribič, ki je že pred začetkom sojenja sklenil dogovor o priznanju krivde, poskrbela za preobrat, saj je povedal, da se je s priznanjem želel le otresti pritiskov, saj dejansko naj ne bi bilo nobenega oškodovanja. Sodnica Barbara Nerat se je zato na tokratni obravnavi odločila Ribiča soočiti s kriminalistom Zlatkom Krajncem.