stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS še kar ignorira Reporterjeva vprašanja o navezavah njenih županov z Zoranom Jankovićem

Deli na:
SDS še kar ignorira Reporterjeva vprašanja o navezavah njenih županov z Zoranom Jankovićem

Že leta 2016 so odrli Lekarno Ljubljana tudi v Ivančni Gorici: Dušan Hočevar, Zoran Jankovič, Dušan Strnad in Marjan Sedej - Foto: Dolenjski list

Stranka SDS slovi po tem, da podpira zasebno podjetniško pobudo, zato smo jih prosili za nekaj pojasnil glede nezakonitega odpiranja novih lekarn javnega zavoda Lekarna Ljubljana v občini Grosuplje in Ivančna Gorica. Župana obeh občin sta vidna člana SDS. Od 4. aprila 2018 do danes, 18. aprila, od stranke SDS še vedno nismo prejeli odgovorov, kljub temu da smo jih dodatno opomnili na »njihov dolg«.

Težko je razumeti, da župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in župan Ivančne Gorice Dušan Strnad, oba iz vrst stranke SDS, raje podpreta odprtje javnega zavoda Lekarna Ljubljana v Grosupljem, Ivančni Gorici, v prihodnje pa še v Zagradcu, kot pa da bi v teh občinah podprla odpiranje zasebnih lekarn s koncesijo.

Na službo za stike z javnostjo pri stranki SDS smo že 4. aprila naslovili vprašanje, kakšno je njihovo mnenje o tem, da je ljubljanski župan Zoran Janković le dan ali dva za tem, ko ga je pred parlamentarno komisijo zaslišal predsednik te komisije in poslanec SDS dr. Anže Logar, s članom stranke SDS ter županom Grosupljega dr. Petrom Verličem odprl javni zavod Lekarna Ljubljana v Grosupljem?

Foto: Primož Lavre - Nedavno odprtje Lekarne Ljubljana v Grosupljem: Peter Verlič, Zoran Jankovič in Dušan Hočevar

Na odprtju je prisotna javnost lahko celo slišala, da razlog njunega skupnega druženja ni le poslovni, temveč, da sta celo v prijateljski navezi. Prav zato smo stranko SDS še vprašali, ali lahko slednje razumemo, kot da stranka SDS podpira dejavnosti ljubljanskega župana Zorana Jankovića?

Prav tako nas je zanimalo, ali so v stranki SDS seznanjeni s tem, da je ustanavljanje enot javnega zavoda Lekarne Ljubljana v drugih občinah v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti, torej nezakonito. Želeli smo izvedeti, ali so o kršitvah zakona potekali pogovori z župani – člani SDS, ali se zavedajo, da s tem, ko dajejo prednost javnemu zavodu Lekarne Ljubljana pred zasebnim koncesionarjem, dejansko omogočajo monopol v lekarništva?

Od poslanega elektronskega sporočila do danes je minilo že 14 dni, a v stranki SDS še vedno molčijo.

Zadnje izmed vprašanj se je glasilo, kako bi morali ukrepati ministrstvo za zdravje in vsi pristojni organi, od tožilstva, upravne inšpekcije ..., potem ko je Evropska komisija že podala mnenje, da Lekarna Ljubljana v Grosupljem deluje nezakonito? »Se v stranki strinjate z izdajo začasne odredbe, kar pomeni, da se mora ta lekarna zapreti najkasneje v 14 dneh?«

Foto: Dolenjski list - Trio ob nezakonitem odprtju LL v Ivančni Gorici: Marjan Sedej in Zoran Janković ter župan Dušan Strnad

Medtem ko smo odgovore na vprašanja, poslana na ministrstvo za zdravje in slovensko lekarniško zbornico prejeli v nekaj dneh, iz stranke SDS ni bilo nobenega odziva. Po enotedenskem molku smo po telefonu poklicali tiskovno predstavnico SDS Klavdijo Operčkal, vendar se ni odzvala na klic, zato smo pričakovali, da nas bo poklicala kasneje. Ker se tudi to ni zgodilo, smo jo še enkrat poklicali in ji povedali, da čakamo na odgovore.

Zahvalila se nam je za opombo, misleč, da je zgolj spregledala elektronsko sporočilo, smo znova čakali, da bo izpolnila obljubo. Spet zaman. Od poslanega elektronskega sporočila do danes je minilo že 14 dni, a v stranki SDS še vedno molčijo.