bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Fikcijski triler

Deli na:

Časnik Delo v svojem stilu nadaljuje fikcijski triler o aferi Patria, so v zvezi z današnjimi navedbami Dela zapisali v SDS. Časnik je sicer poročal, da naj bi "Organisation", za katero pri Delu sklepajo, da gre za SDS, od poslovneža Hansa Wolfganga Riedla prejela 6,7 milijona evrov provizije oz. podkupnine, kar pa v SDS zanikajo.

Časnik Delo v svojem stilu nadaljuje fikcijski triler o aferi Patria, so v zvezi z današnjimi navedbami Dela zapisali v SDS. Časnik je sicer poročal, da naj bi "Organisation", za katero pri Delu sklepajo, da gre za SDS, od poslovneža Hansa Wolfganga Riedla prejela 6,7 milijona evrov provizije oz. podkupnine, kar pa v SDS zanikajo.

Kot navajajo v SDS, se novinar Dejan Karba pri svojih ugotovitvah sklicuje na vir blizu policije. Glede na to, da iz faksimila, ki ga objavlja časnik, ni mogoče razbrati, kdo ali kaj je mišljeno pod Organisation, novinar pa brez nadaljnjega sklepa, da gre za SDS, je po mnenju stranke razumljiv pomislek, da je tudi to informacijo prejel iz "vira blizu policije".

V SDS se sprašujejo, kako je mogoče, da policija servisira novinarje s tovrstnimi informacijami in komu je to v interesu: "Morda pa je garažna afera zarezala pregloboko." Kot ugotavljajo, gre uradnikom notranje ministrice Katarine Kresal, ki usmerjajo policijsko preiskavo v zadevi Patria, "očitno zelo za nohte, sicer bi domnevne dokaze namesto novinarju Dela dostavljali tožilstvu, to pa bi lahko končno sprožilo ustrezne sodne postopke".

Kot so zapisali v SDS, si zaključka preiskave verjetno nihče ne želi bolj kot prav oni. "Pa ne le zato, ker nenehno ponavljanje obtožb brez argumentov in dokazov škoduje ugledu stranke, temveč predvsem zato, ker SDS ni prejela denarja iz Patrie," pojasnjujejo.

V doslej predstavljenih dokumentih, s katerimi operira novinar Karba, se različni lobisti in posredniki finske Patrie po navedbah SDS "hvalisajo s svojimi zvezami in dokazano neobstoječimi kontakti in sestanki. Kako naj nekdo, ki nečesa ni storil, to dokaže drugače, kot da to javno pove, se sprašujejo v stranki.

Ne SDS in ne njen predsednik niso prejeli nobenega denarja od Patrie zatrjujejo in poudarjajo, da je zaradi takšne trditve SDS sprožila tožbo proti Delu in novinarju Karbi. Ob tem pa navajajo, da ne Delo in ne Karba nimata nobenih dokazov za svoje trditve, ki so bile zapisane celo z mastnimi črkami v naslovu članka, kajti "dokazi o dejanju, ki ga ni bilo, ne morejo obstajati".

Kot še opozarjajo, časnik Delo večine odgovorov SDS na zapise Karbe na temo Patria "kljub izrecni ustavni in zakonski garanciji pravice do popravka ni objavilo v razumnem roku, nekaterih pa sploh ne". Ob tem napovedujejo, da bodo v prihodnjih dneh objavili tudi elektronska sporočila, ki sta jih na to temo SDS in njenemu predsedniku poslala urednik Dela Dejan Košir in novinar Karba.