pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Nekdanji šef Darsa dela za Bojano Beović

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Dezorientacija Majde Širca

Deli na:

Zaresovi ministri se za vsako ceno oklepajo oblasti, so se v SDS odzvali na vztrajanje kulturne ministrice Majde Širca, da ne bo odstopila kljub neuspehu njenega zakona o Radioteleviziji Slovenija na včerajšnjem referendumu. Širca in vlada sta nesposobna prepoznati položaj, v katerem sta se znašla, pravijo v opozicijski stranki.

Zaresovi ministri se za vsako ceno oklepajo oblasti, so se v SDS odzvali na vztrajanje kulturne ministrice Majde Širca, da ne bo odstopila kljub neuspehu njenega zakona o Radioteleviziji Slovenija na včerajšnjem referendumu. Širca in vlada sta nesposobna prepoznati položaj, v katerem sta se znašla, pravijo v opozicijski stranki.

Objavljamo sporočilo za javnost SDS:

Ministrica Širca in premier Pahor nista sposobna priznati poraza.

Današnji očitki ministrice za kulturo Majde Širce kažejo na njeno popolno dezorientacijo in nesposobnost prepoznavanja položaja, v katerem sta se znašla vlada in ona, kot predlagateljica zakona. Odbor za kulturo njene očitke ostro zavrača in ponovno poudarja, da rezultati na referendumu o zakonu o RTV Slovenija kažejo, da so ljudje nedvoumno zavrnili novi zakon in niso pristali na manipulacije, ki si jih je v zvezi s tem zakonom privoščila vladna koalicija in neposredna predlagateljica zakona ministrica Majda Širca.

Dokaz nezadovoljstva javnosti s politiko njene stranke in nadaljnje padanje podpore vladi kot celoti, potrjujejo tudi danes objavljene javnomnenjske raziskave.
V luči navedenega še vedno menimo, da mora ministrica glede na neuspeh svojega predloga sprejeti objektivno odgovornost in nepreklicno odstopiti, kar bi bilo v skladu z uveljavljeno politično kulturo v demokratičnih državah.


Premier Pahor je minuli teden zakon o RTV označil kot eno ključnih reform svoje vlade. Ta ključna reforma njegove vlade je bila včeraj odločno zavrnjena, zato bi morala vlada prenoviti svoje vrste in začeti v polni meri opravljati nalogo, za katero je dobila mandat na volitvah. V kolikor tega ni sposobna, bi moral premier Pahor postaviti državne cilje pred svoje osebne, in preko predčasnih volitev omogočiti, da odgovornost za Slovenijo prevzamejo sposobnejši.

Ostro zavračamo tudi očitke ministrice glede stroškov referenduma, odgovornost za visoke stroške je povsem na strani koalicijskih strank, ki so same izglasovale datum referenduma. Slovenska demokratska stranka je namreč predlagala, da bi referendum izvedli v mesecu marcu, skupaj z morebitnimi drugimi referendumi, s čimer bi se stroški zminimalizirali. Toda vlada nam ni prisluhnila, saj je preračunljivo upala, da bo odgovornost za finančne stroške izvedbe referenduma s tem preložila na opozicijo in posledično vplivala na rezultat, ki bi izničil prizadevanja opozicije za ohranitev sedaj veljavnega zakona. Ljudje so spregledali tudi to manipulacijo.

Za majhno volilno udeležbo obstaja več razlogov, pa vendar velja znova poudariti, da so se referenduma udeležili predvsem tisti, ki so se z vsebino novega predloga seznanili, ob čemer so jasno spoznali, da ne gre za novo kakovost, temveč za želje po vsebinski in politični podreditvi javnega zavoda RTV Slovenija.

Odbor za kulturo pri Strokovnem svetu SDS