nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS Cerarja poziva k razrešitvi Klemenčiča: KPK je zlorabljal za politične namene

Deli na:
SDS Cerarja poziva k razrešitvi Klemenčiča: KPK je zlorabljal za politične namene

Foto: Bobo

Poslanci SDS premierja Mira Cerarja pozivajo, naj nemudoma predlaga razrešitev pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča. Slednjemu očitajo, da je v času vodenja KPK komisijo zlorabljal za politične namene, kar po njihovem dokazuje tudi izjava Borisa Štefaneca o nezakonitem ravnanju njegovih predhodnikov.

Kot so zapisali poslanci največje opozicijske stranke, je predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec pred tednom dni na seji mandatno-volilne komisije DZ med drugim dejal, da iz sodbe vrhovnega sodišča izhaja, da so njegovi predhodniki ravnali nezakonito, ko so objavili poročilo o nadzoru premoženjskega stanja prvakov političnih strank, ne da bi obravnavanim osebam omogočili, da se predhodno izjasnijo.

Takratno politično odločanje komisije za preprečevanje korupcije je imelo tudi politične posledice, saj je privedlo do padca vlade Janeza Janše, so izpostavili.

Predsednika vlade v SDS pozivajo, naj nemudoma predlaga Klemenčičevo razrešitev, tudi zato, ker po njihovem mnenju obstaja tveganje, da v nasprotju z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije kot minister sedanjo funkcijo ponovno izrablja in deluje v nasprotju s pravno dopustnimi cilji.

V kolikor se Cerarju razrešitev ne zdi potrebna, pa v SDS premiera med drugim sprašujejo, kje je meja pomanjkanja integritete, do katere lahko v njegovi vladi ministri opravljajo funkcijo, še posebej, če gre za tako pomembno funkcijo, kot je minister za pravosodje, ki bi moral skrbeti za učinkovitejše delovanje našega pravosodja.