Revija Reporter
Slovenija

SD s pomočjo Nataše Pirc Musar Janšo toži za 10.000 evrov "zaradi laži o Levstikovi 15"

M. M.
2.040

6. jul. 2021 11:38 Osveženo: 11:41 / 06. 7. 2021

Deli na:

Sedež stranke SD na Levstikovi ulici v Ljubljani.

Bobo

Stranka SD je zoper predsednika vlade Janeza Janšo vložila tožbo "zaradi laži o lastništvu Levstikove 15". Od Janše zahtevajo 10.000 evrov ter objavo opravičila in izreka sodbe na twitterju.

"Pravna in zgodovinska dejstva namreč dokazujejo, da je SD nesporna lastnica nepremičnine, Ivan Janez Janša pa je ob številnih priložnostih zavestno in zlonamerno širil laž, čeprav je dokazljivo vedel, da lastništvo SD ni sporno in da nepremičnina ni bila nikoli ukradena tragično preminuli družini Moskovič," v SD utemeljujejo tožbo.

Stranko zastopa odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle. V tožbi trdijo, da "Ivan Janez Janša že od leta 1993 pozna vsa dejstva o nespornem lastništvu", saj je bil kot takratni minister za obrambo član vladne komisije za premoženjsko - pravne zadeve, ki je bdela nad postopkom sklepanja menjalne in darilne pogodbe med Vlado Republike Slovenije in takratno SDP, predhodnico današnje SD.

Janša naj bi že 3. maja 2021 prejel poziv odvetniške družbe, javno opraviči za svoje izjave. Ker pošiljke naj ne bi dvignil, se je SD odločila za tožbo, pravijo v stranki.