Revija Reporter
Slovenija

Savdski šejk, ki je očaral jeseniškega islamskega skrajneža Alima Hasanagića

Nenad Glücks

3. nov. 2017 6:50 Osveženo: 10:29 / 03. 11. 2017

Deli na:

Jeseniški islamski skrajnež Alim Hasanagić (na sliki) se je zavzel za savdskega šejka, ki je celo za Savdsko Arabijo preveč skrajen.

Lani smo pisali o enem od islamskih skrajnežev v Sloveniji, Jeseničanu Alimu Hasanagiću. Gre za sledilca »izvornega islama« oziroma selefista. Med drugim je Hasanagić v preteklosti večkrat obiskal razvpitega skrajneža v BiH Bilala Bosnića, podpornika Islamske države, ki je bil kasneje obsojen zaradi novačenja teroristov.

Pred kratkim pa je na svoji strani facebooka objavil podporo skrajnemu šejku in islamističnemu pridigarju Mohamedu Salihu al Munadžidu iz Savdske Arabije. Slednjega so tamkajšnje oblasti zaprle, ker nasprotuje vladnim spremembam v smeri bolj znosne teokratske diktature!

In o čem pridiga ta šejk, ljubljenec Hasanagića: med drugim, da so homoseksualci takšni grešniki, da jih je treba usmrtiti, ženske morajo biti obvezno povsem zakrite, vse kipe je treba uničiti, moškemu je dovoljeno spolno občevati s svojo sužnjo (!), ne glede na to, ali je ta moški poročen ali ne. Njegova žena oziroma žene temu nimajo pravice ugovarjati. Seveda je oster nasprotnik svobode veroizpovedi. Šejk al Munadžid še razglaša, da satan nadzoruje miši, zato nasprotuje risanim likom Miki Miški in Tomu in Jerryju.

Sicer se ne gre čuditi, da je šejk očaral Hasanagića, ki razlaga, da demokracija ni del islama. Ko je POP TV poročala o srečanju islamskih skrajnežev iz več evropskih držav v Dolu pri Ljubljani, jo je ta Jeseničan na facebooku razglasil za šejtansko (hudičevo). Islamsko teologijo in pravo je študiral na univerzi v Katarju, zdaj pa po družbenih omrežjih in drugače širi verski nauk izvornega islama v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije. Kot edini primerni družbeni sistem poudarja šarijo.