profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sašo Hribar laže, in bi moral na disciplinsko

Deli na:

Sašo Hribar, zdaj tudi član programskega sveta RTV Slovenija, si očitno rad izmišljuje stvari. Na zadnji seji sveta, natančneje 4. maja letos, je izjavil, da ima seznam 60 zaposlenih na RTV, ki nič ne delajo. Vsak posebej naj bi imel tudi natančno obrazložitev.

Sašo Hribar, zdaj tudi član programskega sveta RTV Slovenija, si očitno rad izmišljuje stvari. Na zadnji seji sveta, natančneje 4. maja letos, je izjavil, da ima seznam 60 zaposlenih na RTV, ki nič ne delajo. Vsak posebej naj bi imel tudi natančno obrazložitev.

Tak dokument oziroma seznam naj bi Hribar dobil od sveta delavcev. Ker so seje programskega sveta javne, je taka obtožba lahko velik udarec za nacionalno televizijo in njen ugled. In ker vodstvo RTV meni, da bi bilo ukrepati, če je dokument resničen,  Vinko Vasle, direktor Radia Slovenija, na predsednika sveta delavcev Dejana Guzelja naslovil pismo in ga pozval, naj seznam izročijo vodstvu RTV. Pa se je izkazalo, da ga sploh ni oziroma ga svet delavcev na sejah ni nikoli obravnaval, kar mu je Guzelj tudi pisno zatrdil.

Proti Hribarju je direktor radia Vasle že oktobra lani vložil zahtevek za uvedbo disciplinskega postopka, pa je nato zadeva obtičala v predalu generalnega direktorja Antona Guzeja. Razlogov za disciplinski postopek je po Vasletovih navedbah kar precej. Hribar je na nacionalnem zavodu zaposlen za nedoločen čas in je dolžan spoštovati statut in interne pravilnike RTV SLO. Tako kot vsi drugi, a jih, kot kaže, grobo krši. V primerjavi z drugimi se s službeno kartico ne prijavlja v sistem EVI, s čimer krši pravilnik o delovnem času in varnosti zavoda. V drugi polovici junija lani ni prišel na vodenje oddaje Radio Ga-ga, katere urednik je, česar ni opravičil z bolniškim listom.

Po svoje si razlaga tudi dolžino dopusta. Kot je zapisal Vasle v zahtevku za disciplinski postopek, je bil lani odsoten od druge polovice junija do sredine septembra, čeprav mu ne pripada. S tem ni spoštoval odločbe o rednem letnem dopustu. Hribar ima registrirano tudi svoje podjetje Hribar in Ga-ga avdio in video marketing, ki je registrirano tudi za prodajo oglaševalskega prostora na spletnih straneh. A kljub dvakratnim pozivom generalnega direktorja kadrovski službi ni predložil dokumentacije o opravljanju konkurenčne dejavnosti. Oddaja Radio Ga-ga ni njegova osebna last in njenih likov ne more tržiti.  Navsezadnje je  širil tudi neresnice o direktorju Vinku Vasletu, saj mu je očital, da za kolumne  v naši reviji prejema honorar, kar seveda ne drži, in da se tudi Vasle ob prihodu v službo ne registrira. Vse kršitve se Vasletu zdijo dovolj za odpoved pogodbe o delu in delovnem razmerju.