Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec: Zdaj mi je jasno, zakaj je Janša že tretjič preložil sodno obravnavo v zadevi, kjer me toži

Deli na:
Šarec: Zdaj mi je jasno, zakaj je Janša že tretjič preložil sodno obravnavo v zadevi, kjer me toži

JanezaJanša in Marjan Šarec. - Foto: Primož Lavre

»Kar je Chuck Norris za ZDA, je Franci Matoz za Slovenijo,« je prvak LMŠ Marjan Šarec komentiral imenovanje Janševega odvetnika Matoza za prvega moža DUTB.

»Sprašujemo se, ali bo revež zdržal tempo, kajti vsak dan dobi novo nadzorno ali vodstveno funkcijo. Janez Janša že toliko let vodi stranko, da so se drugi očitno že vsi upokojili in mora Matoz pokrivati vse sfere,« piše Šarec na Facebooku o Matozu, ki je sicer že predsednik nadzornega sveta Luke Koper in namestnik predsednika NS Slovenskih železnic.

»Jasno, revež nima časa, kajti njegov dan ima kljub prvorazrednosti še vedno samo 24 ur,« komentiral zasedenost Matoza, zaradi katere je po njegovem prišlo do preložitve sodne obravnave.

Janševa stranka SDS je namreč lani preko Matoza vložila tožbo proti Šarcu zaradi izjav, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja sovražni govor in se financira iz Madžarske. S to izjavo naj bi Šarec posegel v ugled in dobro ime stranke, piše v tožbi, ki od nekdanjega predsednika vlade zahteva  preklic izjav in denarno odškodnino.

Šarec je tudi komentiral razkritja, da je Janša igral golf z vplivnima dobaviteljema v zdravstvu, Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem. Citira Janšev zapis o »prvorazrednih« z velikim vplivom v zdravstvu, ki onemogočajo ugledne zdravnike, ki si drznejo spregovoriti o korupciji. Šarec piše, da je v resnici Janša »prvorazredni igralec golfa na eksotični destinaciji, s čemer v končni fazi ne bi bilo nič narobe, če ga ne bi igral z dobavitelji medicinske opreme in lobisti, ki pri teh poslih pomagajo.«