favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama

Deli na:
Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama

Janez Janša in Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

"Lahko se Igor Zorčič, predsednik DZ, še tako trudi in ovira izvajanje ustavnih pravic, opozicija ne bo odnehala!" je prvak LMŠ Marjan Šarec sporočil predsedniku DZ.

Šarec je na Facebooku objavil zapis o delu vlade in vlogi opozicije v koronavirusni krizi. "Menim, da smo bili doslej preveč pasivni, predvsem pa preveč korektni do ministrov, ki so vmes mirno izvajali svoje aktivnosti, ki državi ne koristijo," piše.

Predsednik LMŠ pravi, da je "jokanje, kako grda opozicija nagaja, sicer primerno za prenašanje krivde na druge, v praksi pa ne zdrži." Vlada Janeza Janše je imela ob nastopu mandata vse, piše: "Imela je večino v DZ, imela je samo 4 stranke v vladi, partnerji so bili zelo konstruktivni, Državni svet ni dal nobenega veta, fiskalno pravilo ni veljalo, kar je omogočilo večje zadolževanje, da o podpori javnosti in medijev v boju z epidemijo niti ne govorim…"


Šarec nadaljuje: "Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama. Sporni nakupi opreme, boj z neodvisnostjo medijev, en zunanjepolitični fiasko za drugim, ukrepi, ki se spreminjajo iz dneva v dan in še bi lahko naštevali…"

O predsedniku DZ Igorju Zorčiču Šarec pravi, da je "lepo pokazal prave barve in z vsemi močmi preprečuje, da bi našli rešitev, ki bi omogočila tajno glasovanje o konstruktivni nezaupnici na daljavo. Tistim poslancem, ki so okuženi ali bolni."

"Razumljivo je, da se bojijo glasovanja, saj obstaja možnost uspeha. Ko so uvajali aplikacijo, jih varnost ni zanimala, ko gre za glasovanje, jih digitalizacija nenadoma skrbi. Kljub dejstvu, da ima Evropski parlament to že urejeno," še doda Šarec.