sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Zaradi Sanrema in Ibrahimovića je Balkan na nogah

gregor čeglaj Njena.si

FOTO: Tako hudo seksi je Popov Sanjski moški

Slovenija

Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama

Deli na:
Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama

Janez Janša in Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

"Lahko se Igor Zorčič, predsednik DZ, še tako trudi in ovira izvajanje ustavnih pravic, opozicija ne bo odnehala!" je prvak LMŠ Marjan Šarec sporočil predsedniku DZ.

Šarec je na Facebooku objavil zapis o delu vlade in vlogi opozicije v koronavirusni krizi. "Menim, da smo bili doslej preveč pasivni, predvsem pa preveč korektni do ministrov, ki so vmes mirno izvajali svoje aktivnosti, ki državi ne koristijo," piše.

Predsednik LMŠ pravi, da je "jokanje, kako grda opozicija nagaja, sicer primerno za prenašanje krivde na druge, v praksi pa ne zdrži." Vlada Janeza Janše je imela ob nastopu mandata vse, piše: "Imela je večino v DZ, imela je samo 4 stranke v vladi, partnerji so bili zelo konstruktivni, Državni svet ni dal nobenega veta, fiskalno pravilo ni veljalo, kar je omogočilo večje zadolževanje, da o podpori javnosti in medijev v boju z epidemijo niti ne govorim…"


Šarec nadaljuje: "Vlada si je za svojo katastrofalno nizko podporo v javnosti kriva sama. Sporni nakupi opreme, boj z neodvisnostjo medijev, en zunanjepolitični fiasko za drugim, ukrepi, ki se spreminjajo iz dneva v dan in še bi lahko naštevali…"

O predsedniku DZ Igorju Zorčiču Šarec pravi, da je "lepo pokazal prave barve in z vsemi močmi preprečuje, da bi našli rešitev, ki bi omogočila tajno glasovanje o konstruktivni nezaupnici na daljavo. Tistim poslancem, ki so okuženi ali bolni."

"Razumljivo je, da se bojijo glasovanja, saj obstaja možnost uspeha. Ko so uvajali aplikacijo, jih varnost ni zanimala, ko gre za glasovanje, jih digitalizacija nenadoma skrbi. Kljub dejstvu, da ima Evropski parlament to že urejeno," še doda Šarec.

Loading...