nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Slovenija

Divji Šarčev nastop na televizijah: udaril je po Erjavcu in se norčeval iz Tonina, ki naj bi bil zanič vedeževalec

Deli na:
Divji Šarčev nastop na televizijah: udaril je po Erjavcu in se norčeval iz Tonina, ki naj bi bil zanič vedeževalec

Matej Tonin in Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Premier Marjan Šarec je v pogovoru za Odmeve TVS zanikal vpletanje v predkongresno dogajanje v DeSUS. Kot je dejal, sam nima favorita za prvaka DeSUS, saj to ni njegova stranka. "Kdorkoli bo izvoljen, bo moj partner in to ne sme vplivati na delo vlade," je povedal. Ugibanja, da se Karlu Erjavcu maje ministrski stol, pa je označil za špekulacije.

Šarec je bil namreč v teh dneh kritičen do ravnanja ob predčasnem odhodu slovenskih vojakov iz Iraka, napovedal je tudi, da se bo z ministrom za obrambo Erjavcem o tem pogovoril.

Kot je povedal v včerajšnjih pogovorih za Televizijo Slovenija in POP TV, je bil kritičen do tega, da je bila javnost z dogajanjem seznanjena prehitro. Prav tako je spomnil, da je glede dogajanja v Erbilu veljalo načelo "skupaj noter skupaj ven", potem pa so slovenski vojaki odšli, čeprav so nemški kolegi tam ostali in so slovenski pripadniki iz Iraka poročali, da ni panike, in tako "ni bilo potrebe po vpletanju politike".

Po njegovih besedah je morala Slovenija zaradi te odločitve "tujim partnerjem marsikaj razlagati". Obenem pa je dejal, da je ministrstvo za obrambo pristojno, da odreagira in samostojno odloča v prvih 72 urah, tako se "vse bistveno" ni zgodilo neposredno po iranskem napadu na bazo v Erbilu čez noč, ko se je še govorilo o umiku z zavezniki, ampak pozneje, čez dan.


Na navedbe, da ga je Erjavec ponoči obvestil o dogajanju prek sporočila sms, pa je dejal, da če bi ga res želel zbuditi, bi ga poklical ali mu poslal na dom varnostno službo. Sklepa, da ga minister v resnici ni želel tam, je dejal za POP TV in dodaja:  "Po kasnejših dogodkih pa bi bilo bolje, da bi takrat spal še kdo drug!"

Šarec tako pojasnjuje, da "ta situacija" terja pogovor z Erjavcem, nikoli pa ni dejal, da ga bo razrešil, pač pa so to zgolj špekulacije v medijih. O terminu srečanja še nista dogovorjena.

Na Erjavčeve očitke, da želi Šarec razbiti DeSUS prek favoriziranja Aleksandre Pivec, ki bo v soboto Erjavca izzvala v tekmi za mesto predsednika stranke, pa je ponovil, da gre razloge za neenotnost v DeSUS iskati kje drugje. Zanikal je, da bi koga favoriziral in dejal, da strankarsko dogajanje ne sme vplivati na delo vlade. Na vprašanja, ali bosta tako Erjavec kot Pivčeva ostala člana vlade po kongresu DeSUS, je tako med drugim spomnil, da se je zamenjalo tudi vodstvo SMC, pa je nekdanji predsednik Miro Cerar še vedno minister.

Vnovič je tudi zatrdil, da koalicijskim partnerjem zaupa, da želijo vztrajati v tej vladni koaliciji in dodal oceno, da gre vladi, glede na to, da je manjšinska, dobro.

loading...
Loading...