Revija Reporter
Slovenija

Šarec: Janševi vladi ne gre zaupati niti nakupa samokolnice!

M. M.

29. avg. 2020 11:16 Osveženo: 11:18 / 29. 8. 2020

Deli na:

Janeza Janša in Marjan Šarec.

Primož Lavre

Ne sanjajte o 780 milijonih za vojsko v naslednjih letih, to je zgolj piarovska poteza in metanje peska v oči pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, nekdanji premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec piše na Facebooku.

»Ob skoraj 4 milijardnem primanjkljaju v državnem proračunu, je pa to sploh utopično. Naj se najprej kupijo helikopterji, ki bodo uporabni tudi za reševanje ljudi in druga oprema, primerna za te namene,« piše Šarec.

»Zdaj naj pa verjamemo še ministru Toninu in njegovim nakupom vojaške opreme,« piše Šarec na Facebooku.

»Vsak dan nam sporočajo število okuženih, danes malo raste, potem malo pada, vmes iščejo dopustnike, ki jih na mejah ni…Sporočajo nam številke, takšne in drugačne, a vse se na koncu izkaže za izmišljeno,« izraža skepso Šarec.

»Virus je nov, neznan in kot tak kar kliče po raznoraznih teorijah in razmišljanjih. Ne morem pritrditi paničarjem niti zanikovalcem. Virus je tukaj, ne bo pa uničil civilizacije, saj je premagljiv, kot vse doslej,« pravi Šarec, ki ob tem dodaja: »Večji problem Slovenije je, da ne moremo zaupati vladnim ravnanjem in zato smo ljudje skeptični do ukrepov.«

»Začelo se je z izgubljenimi tovornjaki na carini (minister Tonin ni vedel niti tega, da carine na italijanski meji že zdavnaj ni), nadaljevalo z organizirano krajo ob nakupih zaščitne opreme, da o potezah, ki niso povezane z virusom niti ne izgubljam besed,« našteva vladne spodrsljaje pri nabavi opreme.

»Gospa Beović naj ne zameri, če ljudje zamahnejo z roko ob ukrepih in številkah. Ko reče, da je toliko in toliko pozitivnih, ne moremo vedeti, če je to res. Krek, Kacin, Hojs…, kot glavni pa Janša uspešno zbijajo kredibilnost strokovne skupine na minimum,« dodaja prvak LMŠ.  

»Zadnji podatek pravi, da je vlada kupila 148 ventilatorjev, od katerih je samo 12 (dvanajst!!!) popolnoma uporabnih. 90 jih je pogojno uporabnih, ob predpostavki nakupa dodatne opreme. Minister Počivalšek je govoril o 'golfih' in niti ni udaril čisto mimo, saj je znano, da je bilo nekdaj treba pri vozilih vse doplačati, golf zgodnejših serij je bil znan po tem,« se obregne ob nabavo medicinskih ventilatorjev.

»Dolgoročno je potrebno popolniti sestavo in opremiti vojsko, o tem ni nobenega dvoma. Vendar nas zgodba o prej omenjenih ventilatorjih opominja, da tej vladi ne gre zaupati niti nakupa samokolnice, kaj šele drage in sofisticirane opreme,« zaključi Šarec.