ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šarec in Bratuškova naj bi do petka našla Bandellijevega naslednika

Deli na:
Šarec in Bratuškova naj bi do petka našla Bandellijevega naslednika

Marjan Šarec in Alenka Bratušek. - Foto: Primož Lavre

SAB in premier Marjan Šarec naj bi rešitev o novem ministru za kohezijo našla do petka, je danes povedala predsednica SAB Alenka Bratušek. Novi minister naj bi po njenih besedah prav tako pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Zanikala pa je govorice, da dozdajšnji minister Marko Bandelli zapušča tudi poslanske sklopi.

"Marko Bandelli je poslanec in nihče ni govoril, da bi zapuščal poslanske klopi," je glede namigov, da naj bi Bandelli potem, ko je moral odstopiti kot minister za kohezijo, zapuščal tudi poslanske klopi, na novinarski konferenci odgovorila Bratuškova.

Na vprašanje, ali bi Bandellija na mestu ministra, pristojnega za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, lahko nadomestil državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja, pa je odgovorila: "Možno je vse."

Novinarska konferenca je bila sicer namenjena predstavitvi kompromisnega predloga SAB glede letnega dodatka za upokojence.

Bandelli je moral odstopiti potem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi. DZ se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči tudi desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drugi član njegove vlade.