feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Slovenija

Šarec dal javno zaušnico Erjavcu, ker se je ta ob evakuaciji vojakov iz Iraka igral z mednarodnim ugledom Slovenije

Deli na:
Šarec dal javno zaušnico Erjavcu, ker se je ta ob evakuaciji vojakov iz Iraka igral z mednarodnim ugledom Slovenije

Premier Marjan Šarec in obrambni minister Karl Erjavec. - Foto: Bobo

Premier Marjan Šarec, ki je bil zaradi odločanja o evakuaciji slovenskih vojakov iz Iraka na očeh javnosti kritičen že pred dnevi, je danes prek Twitterja napovedal, da bo "razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo". Nekateri "izkušenejši politiki" so namreč po njegovem "vse izvedli na očeh javnosti". Očitno je s tem mislil na obrambnega ministra Karla Erjavca.

"Zadnje, kar smo si želeli, je medijski pomp okrog slovenskih vojakov. Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati. Bom pa vsekakor razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo," je premier danes zapisal na Twitterju.

Premier je bil do po njegovi oceni "nekoliko preveč" vključevanja javnosti v sredino odločanje o evakuaciji slovenskih vojakov iz Iraka kritičen že v četrtek. "Morda bi bilo bolje to storiti za zaprtimi vrati in potem javnosti sporočiti končno odločitev," je dejal ob robu razglasitve Delove osebnosti leta in dodal, da je šlo za odločitev v pristojnosti ministrstva za obrambo.

Ali navedba na Twitterju pomeni, da bo razmislil o morebitni zamenjavi obrambnega ministra Karla Erjavca, danes ni želel razkriti.


Erjavec je za STA na vprašanje, ali Šarčev tvit razume kot morebitno kritiko njegovega dela, dejal: "Ne razumem kot kritike name in je to predsednik vlade tudi jasno povedal. Sicer pa relacij med predsednikom vlade in predsednikom republike ne komentiram."

V uradu predsednika republike Boruta Pahorja teh navedb ne komentirajo.

Slovenija se je za evakuacijo šestih vojakov iz Iraka odločila po iranskem raketnem napadu, v katerem je bila napadena tudi baza v Erbilu, v kateri so bili nastanjeni. Sprva je bila predvidena evakuacija v sodelovanju z nemško vojsko, a je ta umik odpovedala, tako da so se slovenski vojaki v četrtek vrnili v domovino z vladnim letalom falcon. Slovenija je ob tem zatrdila, da ostaja v operaciji Neomajna odločenost v Iraku, ki je namenjena urjenju iraških sil v boju proti teroristični skupini Islamska država. Naslednji kontingent bo v Irak predvidoma napoten februarja oziroma ko se bo znova začelo usposabljanje iraških vojakov.

loading...
Loading...