Revija Reporter
Slovenija

Šarec bo bral Janševo knjigo? Morda kdaj preberem tudi Noriško kraljestvo, to briljantno napisano knjigo, ki omogoča bajne zaslužke, pravi prvak LMŠ

M. M.
148 2.607

7. avg. 2021 12:28 Osveženo: 12:30 / 07. 8. 2021

Deli na:

Janez Janša in Marjan Šarec.

Primož Lavre

"Znano je, da sem ljubitelj zgodovine in je moj hobi. Zato berem zgodovinska čtiva in tako tudi kakšno knjigo o Hitlerju, ne Hitlerjeve, kar je bistvena razlika," se je predsednik LMŠ Marjan Šarec na Facebooku odzval na očitke, da je bral in kot darilo podarjal Mein Kampf Adolfa Hitlerja in da je sam častilec nacističnega voditelja.

"Res sem tedanjemu sodelavcu, skupaj z drugimi sodelavci podaril biografijo, ki jo je napisal priznani avtor Ian Kershaw. Prav bi bilo, da jo preberejo tudi omenjeni, da bodo videli, kakšne ideje podpirajo," se je obregnil ob svoje kritike.

Predsedniku SDS in premierju Janezu Janši Šarec očita, da ljudem z neonacističnimi idejami na strankarskih shodih podeljuje diplome. "Vse, kar zmore, je naviti staro lajno o 'vseh totalitarizmih' in rdeči zvezdi v stilu 'saj oni tudi'."

"Naj mi bralec mojega zapisa ne zameri, če povem, da sem prebral tudi knjigo 'Hitlerjevi zadnji dnevi', ki jo je napisal Hugh Trevor Roper… Morda kdaj preberem tudi 'Noriško kraljestvo', da bom videl to briljantno napisano knjigo, ki omogoča bajne zaslužke," še piše Šarec.