pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

mateja-šereg 1 Njena.si

Mateja po Kmetiji: Ponosna sem nase

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Samozavestni DeSUS je tu zato, da premaga Janeza Janšo

Deli na:

Zmaga na prihodnjih volitvah je izhodišče DeSUS, je po seji izvršnega odbora DeSUS povedal predsednik stranke Karl Erjavec. Napovedal je, da bo DeSUS pripravil volilni program, ki bo odgovoril na vprašanja, ki tarejo državo. Med prioritetami je izpostavil uravnoteženje proračuna, pocenitev države in vzpostavitev gospodarstvu prijaznega okolja.

Erjavec je pojasnil, da se je izvršni odbor danes pripravljal na kongres stranke, ki bo 21. oktobra, in razpravljal o volilnem programu za mandat od 2012 do 2016. "Nismo v naročju Janeza Janše. Tu smo zato, da premagamo Janeza Janšo," je dejal.

Kot je pojasnil, v teh časih ne gre le za gospodarsko in finančno krizo, pač pa tudi za krizo vrednot in krizo socialne države. V DeSUS zato pripravljajo volilni program, ki bo odgovoril na vprašanja "ki tarejo našo državo". "Zmanjšati je treba izdatke države in uravnotežiti je treba proračun," je povedal Erjavec. Državo je po njegovih besedah treba poceniti, gospodarstvu pa zagotoviti okolje, kjer se bo lahko razvijalo in delovalo konkurenčno.

V DeSUS so se opredelili tudi do nekaterih aktualnih vprašanj. Erjavec je pojasnil, da ne nasprotujejo predčasnim volitvam, a jih mora predlagati SD. Vezava zaupnice predsedniku vlade Borutu Pahorju na sprejemanje rebalansa proračuna se stranki ne zdi primerna. Glede družinskega zakonika pa bodo poslanci DeSUS po napovedih poslanca Franca Jurše glasovali po svoji vesti.