Revija Reporter
Slovenija

Samozavestni DeSUS je tu zato, da premaga Janeza Janšo

15. jun. 2011 12:53 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Zmaga na prihodnjih volitvah je izhodišče DeSUS, je po seji izvršnega odbora DeSUS povedal predsednik stranke Karl Erjavec. Napovedal je, da bo DeSUS pripravil volilni program, ki bo odgovoril na vprašanja, ki tarejo državo. Med prioritetami je izpostavil uravnoteženje proračuna, pocenitev države in vzpostavitev gospodarstvu prijaznega okolja.

Erjavec je pojasnil, da se je izvršni odbor danes pripravljal na kongres stranke, ki bo 21. oktobra, in razpravljal o volilnem programu za mandat od 2012 do 2016. "Nismo v naročju Janeza Janše. Tu smo zato, da premagamo Janeza Janšo," je dejal.

Kot je pojasnil, v teh časih ne gre le za gospodarsko in finančno krizo, pač pa tudi za krizo vrednot in krizo socialne države. V DeSUS zato pripravljajo volilni program, ki bo odgovoril na vprašanja "ki tarejo našo državo". "Zmanjšati je treba izdatke države in uravnotežiti je treba proračun," je povedal Erjavec. Državo je po njegovih besedah treba poceniti, gospodarstvu pa zagotoviti okolje, kjer se bo lahko razvijalo in delovalo konkurenčno.

V DeSUS so se opredelili tudi do nekaterih aktualnih vprašanj. Erjavec je pojasnil, da ne nasprotujejo predčasnim volitvam, a jih mora predlagati SD. Vezava zaupnice predsedniku vlade Borutu Pahorju na sprejemanje rebalansa proračuna se stranki ne zdi primerna. Glede družinskega zakonika pa bodo poslanci DeSUS po napovedih poslanca Franca Jurše glasovali po svoji vesti.